Nieuws

Slack brengt einde aan ‘slimme’ e-mailapplicatie Astro na recente overname

Astro was een van de zogenoemde ‘slimme’ e-mailapplicaties in onder andere de Google Play Store. Daarmee werd het gemakkelijker om e-mails en je kalender bij te houden, helaas komt dat nu tot een einde.

Slack is de afgelopen jaren mogelijk uitgegroeid tot het grootste communicatieprogramma binnen bedrijven. Vooral het onderhouden van projecten wordt een stuk gemakkelijker met Slack, ook contact houden met je team is overigens een stuk makkelijker als je op afstand zit. Om de dienst nog uitgebreider te maken, heeft Slack nu de e-mailapplicatie Astro overgenomen. Niet om zelf een eigen e-mailapplicatie te starten, maar juist om het afhandelen van e-mails en je kalender vanuit Slack mogelijk te maken. Hoeveel geld er bij de overname op tafel is komen te liggen, is niet bekend.

Om dat mogelijk te maken heeft Slack wel besloten het Amerikaanse bedrijf achter Astro, gevestigd dichtbij Los Angeles, met in zijn totaliteit 28 medewerkers, te gaan ontmantelen. Vanaf 10 oktober zal de e-mailapplicatie al niet meer werken, al is het vanaf nu al niet meer mogelijk om de applicatie te downloaden vanuit de Google Play Store en andere applicatiewebwinkels, mocht dat toevallig nog gewenst zijn. Het gaat overigens ook om alle andere integraties, zoals de Astrobot voor Slack, die per 10 oktober niet meer werkzaam zullen zijn. Gebruikers kunnen switchen naar andere mailapplicaties zonder daar problemen van te ondervinden, alle gegevens zijn worden namelijk realtime naar de servers van de respectievelijke e-mail- of agendadienst gesynchroniseerd.

Toekomst voor Astro-medewerkers

Zowel Slack als Astro geven geen duidelijkheid over de toekomst van alle medewerkers binnen het Astro-team. De kans is echter groot dat bij de deal ook bestaande contracten van werknemers zijn overgenomen. Het team zal gaan werken aan integraties voor Slack met e-mail en kalenders. Waarschijnlijk zullen vergelijkbare slimme opties, zoals het filteren van belangrijke mail van minder belangrijke berichten, van Astro terugkomen naar Slack bij de integratie met de e-mailapplicaties en kalenders. Hoe de functies er uit zullen zien is niet bekend, wel geeft Slack toe dat het enigszins onhandig is dat er nog altijd twee applicaties nodig zullen zijn. De nieuwe functies in Slack zullen de oude maar vertrouwde e-mailapplicatie dus niet overbodig gaan maken, al wordt het naar verluidt wel makkelijker om deze vanuit Slack te onderhouden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business