Nieuws

Toyota maakt zich klaar voor Android Auto

Na jaren tegenstand vindt Android Auto toch zijn weg naar de wagens van Toyota. Het bedrijf had namelijk eerst twijfels aan de veiligheid van de software.

Technologie wordt voortdurend slimmer en het aantal toestellen waar je nu “smart” voor kunt plakken, blijft ook groeien. Naast onze slimme telefoons hebben we intussen ook slimme auto’s die uitgerust zijn met infotainmentsystemen die ons op onze wenken bedienen. Toyota blijft momenteel nog een van de grotere autofabrikanten die wat achterop hinkt op dit vlak, maar daar kan binnenkort verandering in komen.

De kleine oorlog tussen Android en iOS bevindt zich vandaag de dag ook op de automarkt. Zo heeft Google de besturingssoftware Android Auto en Apple de software CarPlay. De Japanse wagenfabrikant Toyota heeft momenteel echter geen wagens op de baan die uitgerust zijn met deze software, maar gebruikt hiervoor nu het platform SmartDeviceLink dat ontwikkeld werd door Ford. Dit platform is slechts gedeeltelijk compatibel met zowel iOS als Android en past niet bepaald binnen deze ecosystemen.

Het lijkt er nu echter op dat Toyota tegen alle verwachtingen in de overstap gaat maken naar Android Auto in zijn infotainmentsystemen. Het bedrijf zou namelijk geen grote voorstander zijn van deze software omwille van veiligheidsredenen. Een officiële aankondiging hiervan is er nog niet, maar Bloomberg heeft uit een betrouwbare bron vernomen dat de software toch geïntroduceerd zal worden bij Toyota. Vorige week werd nog bekendgemaakt dat Renault-Nissan-Mitsubishi de samenwerking is aangegaan met Google om zijn infotainmentsystemen naar hun voertuigen te brengen en ook Toyota lijkt nu mee te doen met deze trend.

Toyota zelf geeft hierover momenteel geen bevestiging, maar deelt wel mee dat het zich bewust is van de vraag naar Android Auto en dat het de overstap in overweging neemt. Bij Google bleef het verder volledig stil. Tot slot zou er een officiële aankondiging hieromtrent volgen in oktober.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business