Nieuws

Google Pixel Stand nu ook voor het eerst in een realistische persrender te zien

Op 9 oktober heeft Google een Made By Google hardware-evenement om alle hardware voor 2019 aan te kondigen. Nu ook de Google Pixel Stand al is gelekt, blijft er waarschijnlijk maar weinig over voor Google om aan te kondigen.

Je zou er bijna sarcastisch van worden, de hoeveelheid informatie die de afgelopen weken over aanstaande Google-producten beschikbaar is gekomen. Zo staat al vast hoe de Google Pixel 3 en 3 XL eruit gaan zien. Ook verschenen er geruchten over de tweede generatie Google Pixelbook die naar verluidt dit jaar verschijnt. Niet al te lang geleden verschenen de eerste aanduidingen voor de Google Pixel Stand, ditmaal is er via MySmartPrice een ‘realistische’ persrender verschenen van een mogelijke Google Pixel Stand.

MySmartPrice heeft vaker juiste informatie verspreid, de kans is dan ook groot dat het nu niet anders zal zijn. De persrender toont een standaard die duidelijk gebruikt zou kunnen worden om de Google Pixel 3 en 3 XL draadloos op te laden. Gezien dat de Google Pixel smartphones dit jaar een glazen achterkant bevatten, is het ook realistisch dat Google kiest draadloos opladen mogelijk te maken voor de smartphones. Een leuk detail is de vermelding van de maximale stroominput van 2A en 9V, wat zou kunnen resulteren in een laadsnelheid van 18W. Dit lijkt echter niet geheel vanzelfsprekend, de snelste draadloze laadtechnieken van bijvoorbeeld Samsung komen niet verder dan 10-15W.

Functionaliteit Google Pixel Stand

Naast het feit dat de Google Pixel Stand dus waarschijnlijk een draadloze oplader zal zijn, heeft Google ook besloten wat functionaliteit aan de telefoon ervoor toe te voegen. Zo kan je bij het gebruik van de Google Pixel Stand een stream van foto’s aanzetten terwijl de Pixel Stand op bijvoorbeeld je bureau of nachtkastje staat. Ook kan de telefoon in de stand waarschijnlijk allerhande notificaties tonen zoals hieronder weergegeven in een GIF verkregen door 9to5Google. Als laatste zouden de smartphones, terwijl ze in de Google Pixel Stand staan, kunnen werken als een kleine Google Home door Google Assistant altijd aan te hebben staan. Of Google daar nog hardware-aanpassingen voor heeft gedaan, zoals verbeterde microfoons in de telefoon, is niet duidelijk.

Op 9 oktober zal alles naar verwachting wel duidelijk worden, als er niet eerder al meer informatie gaat lekken. Inmiddels lijkt het allemaal wat uit de hand gelopen, het wordt dan ook interessant om te zien hoe Google de presentatie uit gaat voeren. Andere fabrikanten gaven bijvoorbeeld een knipoog naar de eerdere lekken, waarna de presentatie werd vervolgd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business