De OPPO Find X kwam eerder dit jaar beschikbaar met 8 GB RAM en 256 GB interne opslag. Je zou willen zeggen dat het voldoende moet zijn, blijkbaar denkt het Chinese bedrijf daar toch anders over…


Een aantal jaar geleden was OnePlus, een dochteronderneming van OPPO Electronics Corporation, een van de eerste fabrikanten die de switch waagde van 4- naar 6- en zelfs 8 GB RAM-geheugen. Inmiddels begint 6 GB RAM een gewoongoed te worden in de high-end markt, al lijkt Google zich daar weinig van aan te trekken, zucht… Maar goed, zelfs 8 GB RAM is in steeds meer smartphones terug te vinden, al spreek je dan vaak wel over modellen die de 1.000 euro aantikken, met uitzondering van de OnePlus 6 en bijvoorbeeld de Razer Phone. OPPO lijkt het straatje nog wat verder uit te willen bouwen en gaat volgens een nieuwe certificatie bij de Chinese keuringsinstantie TENAA voor 10 GB RAM.

GizmoChina was een van de eerste websites om de tweet van UniverseIce op te pikken. In zijn tweet is een screenshot zichtbaar van de certificatie die online komt te staan nadat een telefoon alle testen heeft ondergaan. Een geheel nieuwe certificatie is het niet, OPPO lijkt namelijk niks te hebben gewijzigd naast de hoeveelheid RAM van de Find X. Volgens de certificatie verandert er niks aan het opslaggeheugen, dit blijft nog hangen bij de 256 GB waar het toestel origineel mee op de markt kwam. De huidige variant van de OPPO Find X, die ook in de Benelux verkrijgbaar is, heeft 8 GB RAM en kost een slordige 999 euro.


Niet enkel OPPO

Als er een ontwikkeling binnen Vivo plaatsvindt, lijkt deze soms wel een uitwerking te hebben op het gehele BKK-concern. Eerder lekte er namelijk al informatie uit over een variant van de Vivo Xplay met 10 GB RAM, nu dus gevolgd door de OPPO met de Find X. Het blijft nu nog even wachten tot ook OnePlus wat informatie lekt over een smartphone met 10 GB RAM, al kan het best zijn dat daar nog een generatie overheen gaat.

De kans dat OPPO de Find X gaat vernieuwen met 10 GB is zeker aanwezig, al is het afwachten wat dat met de prijs gaat doen. Daarnaast is de kans klein dat het toestel ooit naar Europa of de Benelux komt. OPPO heeft een behoorlijke achterstand op de Europese markt en probeert deze wel op te lossen, maar gezien de overvolle markt gaat OPPO alle zeilen bij moeten zetten om meer kopers over te gaan halen.