Nieuws

Nintendo komt naar verluidt met nieuwe versie van Nintendo Switch

De Nintendo Switch verkoopt als zoete broodjes en tijdens de kerstdagen zal daar vast niet veel verandering in komen. Nintendo wil het momentum echter graag behouden en werkt daarom aan een nieuwe versie van de console.

Uit berichtgeving van The Wall Street Journal blijkt dat de Japanse gamegigant werkt aan een geüpdatete versie van de Nintendo Switch. De nieuwe hardware zou gepland staan voor een lancering in de tweede helft van 2019. Er is geen officiële bevestiging van Nintendo, maar The Wall Street Journal claimt de info te hebben verkregen via leveranciers en andere bronnen die in nauw contact staan met het plan van Nintendo.

Volgens de bronnen zijn er interne gesprekken waarin wordt nagedacht over de mogelijkheid om de hardware en software van de console onder handen te nemen. Een van die zaken die naar verluidt zou worden aangepakt is een beter alternatief voor het beeldscherm. Het huidige LCD-scherm is behoorlijk low-end en er zou overwogen worden om een beter beeldscherm te implementeren dat tegelijkertijd ook energiebewuster is.

Door te focussen op de batterijduur zou Nintendo de Switch nog meer kunnen profileren als een mobiel handheld-systeem. Momenteel ligt er bij het bedrijf nog steeds een grote focus op de Nintendo 3DS, maar met een frisse versie van de Nintendo Switch zou Nintendo mogelijk steeds meer de focus kunnen verschuiven naar de Nintendo Switch, zowel als thuisconsole als handheld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business