Nieuws

Nieuwe Twitter update brengt eindelijk databesparing naar de ‘standaard’ applicatie

Twitter heeft weer een kleine update uitgevoerd aan zijn Android-applicatie, natuurlijk zonder aan te geven wat er nu anders is. De grootste wijziging van deze update zorgt er nu voor dat je eindelijk data kan gaan besparen.

Mocht je niet op een ongelimiteerde dataverbinding zitten, of is de ongelimiteerde dataverbinding toch niet zo ongelimiteerd, dan kan databesparing een must-have zijn. Tot nu toe had Twitter wel een vorm van databesparing ingebouwd in de ‘lite’ versie van Twitter voor Android, het nadeel daarvan is dat deze applicatie niet te vergelijken is qua functionaliteiten met de gewone Twitter-app. Vanaf versie 7.65.1-release.1062, totaal niet ingewikkeld, is de nieuwe databesparingsfunctie ook in de gewone applicatie terug te vinden.

Door databesparing aan te zetten limiteer je natuurlijk de data die de applicatie mag gebruiken. Dit wordt behaald door het stoppen van automatisch afspelende video’s. Ook worden foto’s in een lagere kwaliteit weergegeven dan normaal – Twitter geeft je wel de optie om de kwaliteit op te schroeven, let wel dat je dan weer meer data verbruikt. Het laatste wat de databesparingsfunctie doet om je mobiele data te besparen is het stoppen van datasynchronisatie tussen Twitter en de applicatie. Al met al welkome functies voor een gelimiteerde, of gewoon een slome, dataverbinding.

Kleine wijzigingen

Naast het toevoegen van de databesparingsfunctie heeft Twitter vooral kleine aanpassingen gedaan. Zo geeft Twitter nu de mogelijkheid om groepsgesprekken beter te beheren. Ook hebben de advertenties in de applicatie een kleine wijziging ondergaan, zo wordt het voor gebruikers duidelijker wat een advertentie is, en wat er daadwerkelijk content is van iemand die hij/zij volgt. Al met al dus geen grote wijzigingen. Wel biedt de databesparingsfunctie nu eindelijk de mogelijkheid om uit de browser, of de Twitter Lite app, te verdwijnen naar de standaard Twitter-applicatie. Over het algemeen biedt deze een betere ervaring, vooral als je voldoende RAM en opslaggeheugen in je telefoon hebt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business