Nieuws

Spotify laat iedereen podcasts uploaden

Openheid lijkt wel Spotify’s nieuwste moto want naast het uploaden van muziek voor artiesten kan je binnenkort ook zelf podcasts via de livestreaming dienst delen.

Recentelijk schreven we al dat Spotify het makkelijker ging maken voor artiesten om content naar de muziekdienst te uploaden. Het platform zet deze openheid nu verder en gaat er voor zorgen dat het voor content creators makkelijk wordt om hun podcast te delen via dit nieuwe programma, dat “Spotify for Podcasters” zal gaan heten.

De mogelijkheid is momenteel in beta en het is belangrijk om op te merken dat je enkel een RSS-link nodig hebt om je podcast te doen verschijnen. Direct uploaden is vooralsnog niet mogelijk, maar dat nemen creatievelingen er ongetwijfeld graag bij. Ze krijgen via Spotify immers toegang tot een 180 miljoen mensen groot publiek van muziekliefhebbers, die zeker ook wel eens iets anders zullen willen beluisteren. Goed ook voor Spotify, want zij krijgen er ineens een nieuw genre bij.

Via Spotify for Podcasters zal het trouwens ook mogelijk zijn om meer informatie te krijgen over die fans, want er zullen dagelijkse updates gebeuren met daarin statistieken, demografische gegevens, informatie over je volgers en hun locaties en engagement.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business