Nieuws

Telltale’s The Walking Dead game krijgt alsnog waardige afsluiter dankzij Skybound

Telltale Games, de ontwikkelaar van onder meer de gerenommeerde games The Walking Dead en The Wolf Among Us is niet meer. Voor fans van The Walking Dead is er goed nieuws, die game belandt namelijk onder vleugels van geestelijke vader Robert Kirkman.

Telltale Games maakte naam en faam bij gamers omwille van hun episodische games waarin spelers zelf beslissingen moeten nemen. Elke beslissing die wordt genomen heeft invloed op de verhaallijn. Zo verschenen er episodische games van onder meer The Walking Dead, The Wolf Among Us, Game of Thrones, Minecraft en Batman. De ontwikkelaar was onder andere druk aan het werk met het laatste seizoen van hun game The Walking Dead en een nieuw seizoen voor The Wolf Among Us. Eind september ontsloeg het bedrijf echter een groot deel van zijn personeel en zag het er niet goed uit voor de lopende projecten. Ondertussen had Telltale Games reeds de eerste aflevering van het vierde (en laatste) seizoen van The Walking Dead uitgebracht. Aangezien de game voor het eerst uitkwam in 2012 wou Telltale natuurlijk een waardige afsluiter voor de game waarmee het allemaal begonnen is. Daarom is Telltale op zoek gegaan naar een studio die kan bijspringen voor het afronden van de serie.

Skybound heeft gemeld dat ze in dialoog zijn gegaan met Telltale Games en tot een overeenkomst zijn gekomen om The Walking Dead: The Final Season verder op te pikken en de serie zo waardig af te sluiten. Het ziet er dus goed uit voor fans van The Walking Dead, zeker als je weet dat Skybound de studio is van Robert Kirkman, de man achter The Walking Dead. Voor het verderzetten van de productie zal Skybound samenwerken met mensen van het originele team van Telltale Games.

Voorlopig zijn er geen concrete details of een releasedatum voor de volgende episode, maar fans van de game kunnen alvast weer op beide oren slapen.

gamingSkyboundTelltale GamesThe Walking Dead

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN