Nieuws

Nieuwe Razer Blade 15 weet prijs naar beneden te halen

De Razer Blade 15 krijgt niet meteen een upgrade, maar wel een alternatieve, meer betaalbare variant. Al is “betaalbaar” nog steeds wat veel gezegd.

Deze nieuwe Razer Blade 15 heeft de toevoeging “Dual Storage Edition” meegekregen ten opzichte van het bestaande model. Concreet wil dit zeggen dat deze Razer Blade 15 zowel een SSD als een traditionele harddrive (HDD) bevat, wat zorgt voor een hoge snelheid en uitgebreide opslagmogelijkheden. De combinatie van SSD en HDD is echter niet revolutionair, maar meestal vind je dit terug bij de zwaardere en grotere gaminglaptops, waar Razer dit weet te verpakken in een verrassend compact formaat.

Wat verdwijnt er?

Opmerkelijk is ook dat de prijs van deze nieuwe Razer Blade 15 gedaald is naar €1.699,99. De laptop wordt hierdoor niet plotsklaps heel betaalbaar, maar alleszins betaalbaarder dan de originele Razer Blade 15 die iets meer dan €2000 kost (en kan oplopen tot een kleine €3000 afhankelijk van het model). Hiervoor zijn er echter enkele opofferingen gemaakt. Zo bevat deze laptop geen 144Hz-scherm, geen unieke Vapor Cooling Chamber en een oudere versie van de Chroma-verlichting. Het gebrek aan de Vapor Cooling Chamber zorgt er ook voor dat de laptop iets dikker is, maar al bij al blijft het toestel heel compact voor een gaminglaptop.

Wat zijn de blijvers?

Aangezien het nog steeds gaat om een Razer Blade 15, verdwijnen niet alle onderdelen van het basismodel. Zo krijgen we nog steeds een Intel Core i7-8750 processor, 16GB RAM en nog een heel degelijke GTX 1060 Max Q grafische chip. Ook het scherm van 1920x1080p met een 60Hz refreshrate zou de meeste gamers tevreden moeten stellen. Door de toevoeging van de traditionele ventilator i.p.v. de Vapor Cooling Chamber werd de laptop dus dikker. Hiervan heeft Razer handig gebruik gemaakt door een ethernet-aansluiting toe te voegen zodat gamen met een internetkabel opnieuw mogelijk wordt.

Al bij al is deze (figuurlijk) afgeslankte Razer Blade 15 nog steeds een heel degelijke gaminglaptop, wat ook wel mag voor die prijs. De nieuwe laptops zullen bij ons verkrijgbaar zijn vanaf november. Voor het model met 128GB SSD en 1TB HDD betaal je €1.699,99 en voor het model met 256GB SSD en 2TB HDD mag je €1.879,99 neertellen. Tot slot kan je hier niet alleen kiezen voor het zwarte model, maar ook voor het nieuwe witte (“Mercury White”) model.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business