Nieuws

Aartsrivalen ARM en Intel beveiligen het IoT

De twee aartsrivalen ARM en Intel hebben toegezegd met elkaar te werken om de netwerken van IoT-toestellen van beide firma’s te beheren.

 

Zo ruimen de beide technologiegiganten een groot obstakel voor marktgroei uit de weg voor het zogenaamde Internet of Things.

 

Het Britse ARM, een onderdeel van het Japanse SoftBank liet vandaag weten dat het een strategisch partnership is aangegaan met Intel om gemeenschappelijke normen te hanteren bij het beheer van IoT-toestellen, -verbindingen en –data.

 

Wanneer je gewone, “domme” toestellen aansluit op het IoT, worden ze slimmer doordat ze aangesloten zijn op een clouddienst. Dat zorgt er ook wel voor dat ze minder makkelijk te beschermen zijn.

 

Het feit dat ARM ermee akkoord gaat om Intel-standaarden te aanvaarden voor een veilig beheer van dergelijke netwerken leidt een nieuwe standaard van IoT-netwerken in.

 

ARM en Intel hebben elkaar altijd de loef afgestoken in hun strijd voor de beste processor, het beste netwerk, en de beste computer.

 

De meeste leveranciers van IoT-chips vertrouwen op ARM-ontwerpen van lage stroom, zoals NXP, Renesas en Atmel. Intel daarentegen staat bekend om zijn krachtige dataprocessoren en domineert de cloudmarkt, waar IoT-gegevens worden geanalyseerd en verwerkt, aldus Gartner analist Bill Ray.

 

ARM voorspelt dat zo’n miljard IoT-toestellen zullen geïmplementeerd worden in de volgende twee decennia.

armbusinessiot

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals