Nieuws

Samsung Exynos Auto en Isocell Auto onthuld

Technologiereus Samsung heeft zijn bestaande Exynos chips en Isocell beeldsensors aangepast. Hierdoor kunnen ze ook gebruikt worden in connected cars.

Niet alleen onze smartphones maar ook onze auto’s worden alsmaar slimmer. Ook de technologie hiervoor wordt voortdurend verbeterd zodat de mogelijkheden voor connected cars groter worden. Samsung staat vooral bekend om zijn smartphones, maar heeft nu enkele stukken van zijn bestaande hardware, namelijk de Exynos chips en Isocell beeldsensors, aangepast zodat deze ook in wagens gebruikt kunnen worden.

 

Exynos Auto chips

De Exynos processors van Samsung bestaan reeds sinds 2011 en zijn nu aangepast zodat ze ook in smart cars gebruikt kunnen worden. Er zijn drie verschillende soorten processors in dit gamma: de Exynos Auto V, de Exynos Auto A en de Exynos Auto T. De Auto V is bedoeld voor infotainmentsystemen in de wagen, de Auto A is dan weer bedoeld voor geavanceerde rijhulpsystemen en de Auto T zal gebruikt worden voor telematica. In de praktijk maakt de Auto V het ook mogelijk om informatie weer te geven op verschillende schermen in de wagen zodat ook de achterbank kan meegenieten van de rijervaring.

 

Isocell beeldsensors

De Isocell beeldsensors zijn een recentere technologie van Samsung. Deze bestaan sinds 2017 en worden voorlopig alleen gebruikt in mobiele producten zoals smartphones en tablets. Ook deze serie is nu aangepast aan smart cars. De innovatieve pixelisolatietechnologie zorgt ervoor dat deze sensors een nauwkeuriger beeld kunnen geven van de rijomgeving, zelfs als het donker is. Verder kunnen ze voorwerpen beter identificeren, waardoor de wagen je sneller kan waarschuwen voor mogelijke gevaren op de weg.

Wanneer we de hardware zullen zien verschijnen is nog niet meteen duidelijk. Een eigen wagen van Samsung zit er (nog) niet aan te komen, dus momenteel moeten we wachten op de autoproducent die als eerste zijn tanden zal zetten in deze nieuwe technologie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business