Nieuws

Pokémon Go nadert totaalomzet van 2 miljard dollar

Wie niet genoeg kan krijgen van Augmented Reality kan deze week terug in de wondere wereld van Pokémon Go duiken, het spel dat na twee jaar nog steeds enorm veel omzet draait.

De hype is dan misschien wel voorbij, maar toch blijft Pokémon Go enorm populair bij een groot aantal gebruikers. Niantic speelt daar aardig op in en blijft op regelmatige basis nieuwe elementen aan het spel toevoegen. Deze week is het de beurt aan de Pokémon van de vierde generatie.

Met deze vierde generatie, ook wel bekend als de Pokémon uit de spellen Diamond, Pearl en Platinum voor de Nintendo DS, is de app goed op weg om de kaap van de twee miljard dollar in omzet te overschrijden, aldus een rapport van mobileappdaily. Momenteel staat de teller sinds juli dit jaar op iets meer dan 1,8 miljard dollar. Verder is het AR-spel ook al even de kaap van de 100 miljoen downloads in de Google Play Store gepasseerd en heeft het na bijna 11 miljoen reviews nog steeds een gemiddelde score van 4.1/5.

Om het engagement van zijn gebruikers hoog te houden, zal producent Niantic de nieuwe Pokémon in verschillende fases uitrollen, zoals ze dat ook al deden bij eerdere generaties. Verder kondigde het bedrijf ook aan dat er in de nabije toekomst nieuwe gameplay-elementen staan aan te komen (zoals PvP), vermoedelijk rond de release van ‘Pokémon: Let’s Go’ voor de Nintendo Switch, dat op 16 november in de rekken ligt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business