Nieuws

Enkele weken vertraging bij Audi e-tron SUV door softwarebug

De Audi e-tron, de eerste elektrische SUV van het bedrijf, heeft een vertraging van enkele weken opgelopen. De oorzaak hiervan is een softwarebug.

Iets meer dan een maand geleden werd nog bericht gegeven dat de productie van de eerste Audi e-tron SUV’s van start was gegaan in Brussel. De verwachte datum waarop de wagens in de verkoop konden gaan, werd toen geschat op eind 2018 of begin 2019. De productie heeft nu echter een vertraging van vier weken (of meer) opgelopen door een probleem met de software.

Wat het probleem met de software precies is bij de Audi e-tron SUV’s, is niet meteen bekend. Volgens Reuters zou het gaan om een “softwareontwikkelingsprobleem”. Door wijzigingen aan een bepaald deel van de software moest Audi nieuwe beveiligingsmachtigingen aanvragen voordat het de wagens op de baan mocht laten verschijnen. Aanvankelijk liet Bild am Sonntag weten dat het om een vertraging van enkele maanden zou gaan, maar dat bleek al snel wat overdreven. Na woord van Audi zelf zou de vertraging hooguit enkele weken omvatten.

Tot slot deelde Bild am Sonntag ook mee dat Audi volop in overleg was met LG Chem over de prijzen van de batterijen in de Audi e-tron. Door een verhoogde vraag zou LG de prijzen van de batterijen naar boven willen halen met zo’n 10%, wat uiteindelijk invloed kan hebben op het prijskaartje van de wagens. Noch LG noch Audi wenste commentaar te geven over deze onderhandelingen, maar indien dit waar is, kunnen de elektrische SUV’s iets duurder worden dan verwacht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business