Business, Nieuws

Honda en SoundHound slaan de handen in elkaar voor AI-assistent

Autoproducent Honda wil al een tijdje een AI-assistent in zijn auto’s verwerken. Hiervoor is het nu te rade gegaan bij SoundHound.

AI is alomtegenwoordig geworden intussen. We vinden het terug in allerlei smartphones, computers, smart speakers en ook in sommige auto’s. Waar je vroeger op jezelf was aangewezen in de wagen, is er nu een heel gamma aan wagens met een infotainmentsysteem dat je rijervaring aangenamer moet maken. Ook wagenfabrikant Honda wil graag een AI-assistent ontwikkelen voor zijn wagens. Om te kwaliteit van deze assistent te verzekeren is het nu een samenwerking opgestart met het bedrijf SoundHound.

SoundHound heeft namelijk een eigen platform, genaamd Houndify, waarmee je wagen natuurlijke spraakinvoer kan begrijpen. Het bedrijf is ook geen nieuwkomer in de auto-industrie. Zowel Hyundai als Kia maken reeds gebruik van de technologie van Soundhound om hun assistenten aan te sturen. Grotere (en duurdere) automerken zoals BMW en Tesla hebben de middelen om eigenhandig een assistent te ontwikkelen voor hun wagen, maar kleinere merken zoals Honda kunnen dit niet.

SoundHound zorgt ervoor dat ook de kleinere fabrikanten niet achterblijven op technologisch vlak. Het “nadeel” hiervan is dat sommige wagens dezelfde technologie zullen bevatten, maar dat is ook weer niet het einde van de wereld. Bovendien kan Honda zelf de software zelf aanpassen, waardoor het nog steeds een eigen draai kan geven aan de AI-assistent.

Wanneer de eerste wagens van Honda met de assistent op de baan zullen verschijnen, is tot slot nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business