Nieuws

Googles nieuwe .new domein maakt het gemakkelijker een document aan te maken

Google bestaat niet altijd uit een bundeling van de meest serieuze projecten. De laatste toevoeging is de mogelijkheid om de Google Docs-applicaties sneller te bereiken door middel van een .new domein, een toplevel-domein in handen van de Amerikaanse zoekgigant.

Voor alle duidelijkheid, het is nooit ‘moeilijk’ geweest om een nieuw document in een van Googles applicaties aan te maken. Of het nu Google Doc, Sheets of Slides is, binnen een paar klikken was het altijd al mogelijk een nieuw document op poten te hebben staan. Waarschijnlijk was het niet makkelijk genoeg, want met een nieuw domein van Google wordt het mogelijk om via een snelkoppeling nog sneller een document aan te maken. Tijd kost toch altijd geld… tenminste, zo gaat dat gezegde dan altijd.

Op dit moment kan je nog altijd op veel verschillende manieren een nieuw document aanmaken. Zo hebben alle applicaties ook een extensie om de juiste website sneller te bereiken. Ook kan je via de respectievelijke domeinnamen bij de applicaties terecht komen. Wat ook nog werkt, is via het drop-down menu op Google naar de juiste applicatie te zoeken. Al met al dus al voldoende opties, met .new is daar nu nog een optie bijgekomen. Het nieuwe domein wordt niet enkel gebruikt voor de drie applicaties uit G Suite die eerder al voorbij zijn gekomen, ook wordt het gemakkelijker om een Site aan te maken, net als een Google Form.

Per applicatie meerdere mogelijkheden

Google heeft niet bespaard op het aantal mogelijkheden om bij een specifieke applicatie terecht te komen. Om te beginnen kan Google Doc opgeroepen worden door te navigeren naar “doc.new; docs.new; of zelfs documents.new”. Voor Sheets zijn er tevens drie opties aanwezig: sheet.new; sheets.new en tevens spreadsheets.new. Ook als je snel een presentatie in elkaar moet zetten, laat Google je niet in de kou staan, al begint het wel koud te worden buiten… Voor Google Slides kan eenieder terecht bij “slide.new; slides.new; deck.new en presentation.new.”

Al met al handige toevoegingen die het nog sneller kunnen maken om snel een document in elkaar te zetten. Elke specifieke domeinnaam is al in werking, dus browse er gerust op los. Wat Googles redenering is achter het gebruiken van domeinnamen om ‘sneller’ een document aan te maken, is niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business