Nieuws

OPPO R17 Neo wordt in Europa op de markt gebracht als de RX17 Neo

OPPO werd een paar jaar geleden in Europa nog ten dode opgeschreven. Inmiddels is het merk terug met een geheel andere aanpak. De midrange OPPO RX17 Neo is onderdeel van de nieuwe aanpak.

Sinds kort is OPPO terug op de Europese markt, met het kantoor gesitueerd in Rotterdam, Nederland. Met de komst van het kantoor naar Rotterdam werd al snel duidelijk dat OPPO naar Europa toe zou trekken, in welke mate werd in eerste instantie echter niet duidelijk. OPPO heeft in China een zeer uitgebreid gamma van smartphones, al is duidelijk dat het gamma slechts in afgeslankte vorm naar Europa toe zal komen. Om te beginnen verschenen de afgelopen maanden onder andere de OPPO R15 Pro en de OPPO A3. Inmiddels is het tijd voor de OPPO R17 Neo, al zal deze in Europa onder de noemer OPPO RX17 Neo op de markt verschijnen.

Zodra ik voor het eerst afbeeldingen van het toestel zag, deed het mij denken aan een mix van de OPPO R15 Pro en de OPPO RX17 Pro. Om maar te beginnen met de voorkant, het bevat namelijk precies een en hetzelfde paneel wat we op de OnePlus 6T en OPPO RX17 Pro terugvinden. Om in de details in te gaan, het gaat dus om een 6,41-inch AMOLED-paneel met een resolutie van 1080x2340P, omgerekend geeft dat een beeldverhouding van 19,5:9. Net als bij de OnePlus 6T zit er in het scherm een vingerafdrukscanner van Goodix. Verder zit er bovenin het scherm een notch met de 25 MP-selfiecamera, net als een lednotificatielichtje.

Midrangesmartphone

Met OPPO’s RX17 wordt het verder duidelijk dat het gaat om een midrangetelefoon. Dat begint al bij de camera’s, zo bevat het toestel slechts een 16 MP-camera met een 2 MP-sensor om de diepte te meten. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het niet om dezelfde 16 MP-sensor die in de OnePlus 6T is weggestopt, maar een lager gepositioneerde variant. De SoC is ook een stuk lager gepositioneerd, OPPO heeft er met de RX17 Neo namelijk voor gekozen om een Qualcomm Snapdragon 660 SoC in te bouwen. Verder is er 4 GB RAM-geheugen aanwezig tezamen met 128 GB interne opslag. Om alles van stroom te kunnen voorzien zit er nog een batterij in met een aardige capaciteit van 3.600 mAh. Samen met de energiezuinige SoC en het scherm met een ‘relatief’ lage resolutie moet dat geen problemen veroorzaken.

Het toestel moet over een week verkrijgbaar zijn in de Benelux via onder andere Belsimpel. Of er nog andere kanalen zullen zijn die ook de OPPO RX17 Neo op voorraad gaan houden, is nog niet bekend – er zijn in elk geval nog geen andere productpagina’s online verschenen. Mocht je het toestel aan willen schaffen, de adviesprijs ligt op 349 euro. Daarmee wikkelt OPPO zich in de strijdt om het midrangesegment. OPPO heeft in elk geval een streepje voor, er zijn nog geen andere fabrikanten in Europa die in het segment tussen de 300-400 euro een in-display vingerafdrukscanner hebben.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business