Nieuws

Uber wil opnieuw met zelfrijdende wagens de weg op

Uber wil opnieuw de baan op in de Amerikaanse staat Pennsylvania en stelde daarvoor een vrijwillig veiligheidsrapport op.

Zeven maanden na de fatale crash van een zelfrijdende Uber in Tempe, Arizona, waarbij een 49-jarige voetganger om het leven kwam, is het bedrijf er klaar voor om zich opnieuw op straat te begeven. Om dit te ondersteunen, publiceerde Uber een vrijwillig veiligheidsrapport en deelde dit met de Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration.

De publicatie van het rapport maakt van Uber het zesde bedrijf dat dit doet en in het rapport staat een verzameling aan verbeteringen die het bedrijf klaar heeft of nog wil doorvoeren alvorens zich terug op de openbare weg te begeven. Zo zullen er twee personeelsleden per wagen voorzien worden om in de toekomst een ongeval zoals in Tempe te voorkomen. In dat geval was de back-upbestuurder immers naar The Voice aan het kijken op haar smartphone. Uber drijft de controle zelfs nog verder op en zorgt nu voor real-time monitoring van zijn bestuurders en beperkt het aantal werkuren per dag. Hoeveel invloed dit zal hebben op de privacy van deze personeelsleden wordt niet vermeld.

Verder zal voor alle voertuigen ook de automatische remfunctie ingeschakeld worden, deze stond tijdens het ongeval met de Volvo immers uit. De combinatie van deze functie met andere verbeteringen in de software van de wagens moet er volgens Uber voor zorgen dat ze nu sneller objecten kunnen detecteren en dus ook sneller kunnen reageren in geval van nood.

Voor Uber is het nu wachten op de goedkeuring van de staat Pennsylvania. Die zal het rapport eveneens bekijken en het bedrijf daarna een toestemmingsbrief sturen. Hoewel dit hele proces vrijwillig is, heeft Uber besloten om niet de baan op te gaan voor het deze ontvangt.

autonome voertuigenNot Connected Cartransportubervs

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen