Nieuws

Intel zou elk jaar tot 2 miljard dollar in modems voor pc’s en smartphones investeren

Intel is druk bezig met de ontwikkeling van zijn modems voor het 5G-netwerk, met een behoorlijke investering elk jaar, zo blijkt uit berichten van Fudzilla. Intel zou elk jaar twee miljard investeren voor een specifieke klant…

Intel is niet de eerste fabrikant waaraan je zou denken bij het produceren van onder andere modems, vooral in de mobiele industrie is Intel geen ‘welbekende…’. Qualcomm, Broadcom en MediaTek spelen in het mobiele veld een leidende rol. Toch is Intel hard op weg om de komende jaren betere modems aan te kunnen bieden, zo blijkt uit berichten die Fudzilla online heeft geplaatst over de ontwikkelingen die plaatsvinden binnen Intel. Vooral wat betreft de investeringen die het bedrijf doet in de tak die modems moet ontwikkelen voor connected-laptops en smartphones, in zijn totaliteit komt er voor de tak elk jaar ongeveer 2 miljard dollar, ofwel 1,75 miljard euro, bij.

Om gelijk even op het smartphoneaspect terug te komen, er mag namelijk wel vanuit gegaan worden dat de investeringen primair zijn uitgevoerd om smartphones in de nabije toekomst te voorzien van modems voor het 5G-netwerk. Om precies te zijn gaat het om de iPhones die in de toekomst voorzien zullen worden van Intels 5G-modem, mits de chipfabrikant op korte termijn samples aan Apple kan leveren. Er gaan namelijk geruchten dat Apple tevens in gesprek is met MediaTek om te dienen als back-up, Qualcomm ligt al buitenspel door een patentoorlog tussen de twee bedrijven.

Intel XMM 8060 5G NR-modem

Apple zou momenteel al wel bezig zijn met experimenten met Intels eerste 5G-chip, de XMM 8060. Deze chip biedt 5G, al geeft Fudzilla aan dat Intel deze chip heeft gericht op de markt van pc’s en niet op smartphones. Dat zou ook een mogelijke oorzaak van Apples zoektocht naar uitwijkmogelijkheden, het bedrijf zou nog niet tevreden zijn met Intels chip. Mogelijk dat er met de XMM 8061 chip, die volgend jaar verschijnt, een nieuwe stap wordt gezet door Intel. Het beschikbare budget zou daar al bij mogen helpen – zo zou je in elk geval verwachten. Of het Amerikaanse bedrijf ook veel andere mobiele klanten weet te trekken voor zijn chips is niet bekend – de kans is wel groot dat Intels 5G-modem in veel ‘Always-Connected’ laptops en tablets met een 5G-verbinding terug gaat komen, gezien de samenwerkingen die Intel op dat vlak heeft gehad de afgelopen jaren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business