Nieuws

Cortana topman Javier Soltero verlaat Microsoft

Nu er besloten is dat Cortana op kleinere schaal verder zal ontwikkeld worden, verlaat ook Cortana Vice President Javier Soltero Microsoft.

Cortana, de virtuele assistent van Microsoft, zal het weldra zonder topman Javier Soltero moeten stellen. Soltero is momenteel de Vice President van Cortana, maar zal het bedrijf op het einde van dit jaar verlaten, aldus bronnen van ZDNet.

Het nieuws komt er nadat vorige maand bekend raakte dat Microsoft Cortana ging verplaatsen van de AI-dienst van het bedrijf naar de dienst voor Ervaringen en Apparaten. Een duidelijk demotie, want het betekent dat Cortana niet langer zal ontworpen worden als een project rond artificiële intelligentie en altijd de virtuele assistent zal blijven die ze nu is.

Dat Soltero het bedrijf verlaat is dus niet echt verrassend. Hij ging aan de slag bij Microsoft in 2014 toen het zijn email applicatie Acompli kocht voor meer dan 200 miljoen dollar. Vervolgens werkte Soltero gedurende een tijd aan de ontwikkeling van Outlook Mobile, voor hij overstapte naar een rol als strategisch hoofd voor Office en uiteindelijk bij Cortana terecht kwam in maart van dit jaar. Wat hij na Microsoft gaat doen is nog niet helemaal zeker, maar volgens onderstaande tweet heeft hij al wel een idee.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business