Philips 55OLED903
RECENSIEOVERZICHT
PRO
  • OLED beeldkwaliteit
  • Ambilight
  • Design
  • Geluid
CON
  • Prijs
  • Afstandsbediening

De Philips 55OLED903 met ingebouwde Bowers & Wilkins soundbar is een echte topper en dat merk je op werkelijk alle vlakken.

Met zijn beelddiagonaal van 139 centimeter maakt de Philips 55OLED903 TV onmiddellijk indruk recht uit de doos. Bij het opstellen van het toestel valt het ultradunne scherm op, voorzien van zeer kleine randen zoals we dat wel meer gewend zijn. Twee metalen voetjes, één met Philips logo, is alles dat de TV ondersteunt. Het design is zeer elegant en past ongetwijfeld in elk decor.

Aan de achterzijde vinden we een zwarte behuizing van enkele centimeters waarin we traditionele luidsprekers terugvinden en eveneens de LED-verlichting. Aan de zij- en onderkant vinden we de nodige aansluitingen terug, waaronder twee USB en vier HDMI-poorten, waarvan er jammer genoeg slechts twee HDCP 2.2 ondersteunen.

Ook vinden we in de doos een klassieke afstandsbediening terug met als extra een (qwerty) toetsenbord op de achterzijde, leuk, maar echt aangenaam door de menu’s scrollen en typen is het toch nog niet want bij het horizontaal houden van de afstandsbediening blokkeer je al snel de infraroodzender. Gelukkig zijn veel van de apps voorzien van de mogelijkheid om via je smartphone en een gedeeld wifi-netwerk in te loggen. De tweede afstandsbediening in de vorm van een staafje, voorzien van een touchpad, zorgt wel voor een aangename ervaring en de ingebouwde microfoon in combinatie met Google Assistant komt al eens van pas als je echt geen zin hebt om te typen.

Philips 55OLED903

Android TV Software

Het toestel is voorzien van Android TV, in de meeste gevallen een gebruiksvriendelijker platform dan dat van de fabrikant zelf. De menu’s zien er goed uit en voorgeïnstalleerde apps zoals Netflix en YouTube zijn perfect geoptimaliseerd. Ga je andere apps downloaden, dan kom je wel al eens vaker een bug tegen. Zo ondersteunde de app van livestreamingplatform Twitch in combinatie met deze TV bijvoorbeeld niet het automatisch schakelen tussen verschillende beeldkwaliteiten, en begon een livestream steeds met een zwart scherm. Goed om te weten is dat de Android Pie update er nog dit jaar aankomt, en daarmee hopelijk de nodige applicatie specifieke updates.

Een nieuw niveau van beeld & geluid dankzij de Philips 55OLED903

De beeldkwaliteit van de Philips 55OLED903 is simpelweg uitmuntend dankzij het premium OLED-scherm en HDR10, waardoor contrasten beter dan ooit worden weergegeven. Video in 2160p is een ware beleving en dat gevoel wordt alleen nog maar versterkt door de toevoeging van Ambilight, wat de actie die op het scherm gebeurt nog levendiger maakt zonder storend te zijn. Ook over het geluid hebben we niets slecht te zeggen. Integendeel zelfs, in vergelijking met de 55OLED803 is deze Philips 55OLED903 voorzien van een soundbar ontworpen door Bowers & Wilkins, wat voor een aangenaam helder geluid zorgt, ongeacht welke instellingen je selecteert. Het logo van B&W dat verschijnt op de schermbeveiliging van het toestel had achterwege gelaten mogen worden vind ik zelf, maar echt storend is het niet.

Philips 55OLED903


Geïnteresseerd in de Philips 55OLED903? Koop hem via Coolblue met 250€ cashback.