Nieuws, Reviews

McAfee Total Protection review: Zorgeloze bescherming

Voordelen
Wachtwoordbeheer
Web-boost
Groot aanbod beveiligingstools
Nadelen
Prijs
Vertraging tijdens het scannen
Aanbevolen prijs: €89,98
Waar te koop?
Totaalscore 8
Beter voorkomen dan genezen, dat is het idee achter McAfee LiveSafe, een all-in-one beschermingstool voor alles wat er met je computer en internet te maken heeft.

Beschermingssoftware voor je pc, ze bestaan in vele soorten en maten en door het grote aanbod van verschillende fabrikanten zie je al snel door de bomen het bos niet meer. In veel gevallen eindig je dan met verschillende producten die allemaal een andere functie hebben, zijnde antivirus, online bescherming, wachtwoordbeheer of een combinatie hiervan. Is dat het geval, dan overweeg je misschien beter een totaalpakket, zodat deze tools elkaar niet gaan tegenwerken. McAfee Total Protection is daar een goed voorbeeld van. 

Beveiliging

De essentie van computerbeveiliging lag ooit in het beschikbaar maken van antivirussoftware en het opzetten van een firewall. Vandaag de dag komt daar veel meer bij kijken en McAfee noemt zichzelf dan ook graag je cyberbodyguard. Zo komt daar in het Total Protection pakket bijvoorbeeld anti-phishing en anti-spambescherming bij. In deze tijden van fake news kan anti-phishing al eens van pas komen, want tussen de vele Facebooklinks die je dagelijks voorbij ziet komen, kan best wel al eens een verdacht exemplaar zitten. Hetzelfde geldt voor je email en daar komt anti-spam van pas, hoewel de meeste email providers daar al heel goed hun werk doen in het herkennen van verdachte berichten. Verder zien we ook McAfee WebAdviser deel uitmaken van de beveiligingselementen van Total Protection en dit onderdeel zorgt ervoor dat je beschermd bent bij het dagdagelijkse browsen. Veilige websites worden aangegeven in je zoekresultaten en downloads worden extra gescand. Deze functies zijn zeker nuttig, maar het hangt ervan af hoe gevorderd je bent als gebruiker en hoe je surfgedrag eruitziet of je er al dan niet veel aan zal hebben.   

Wie zich afvraagt of al deze extra tools geen negatieve invloed hebben op de prestaties van je computer, kan ik alvast geruststellen. Buiten wat vertraging tijdens het uitvoeren van een volledige scan – wat normaal is door de extra belasting van je harde schijf – was er geen reden tot klagen.

 

De duidelijke interface geeft je in een oogopslag al de informatie die je nodig hebt.

 

Pc-prestaties boosten

Is je computer voldoende beschermd, dan kan je beginnen kijken naar manieren om hem te versnellen. Dit doe je via McAfee App-boost en Web-boost, twee onderdelen die komaf maken met nutteloze achtergrondprocessen die voor vertraging zorgen. Bij Web Boost genoten we van de functie die ervoor zorgt dat video’s op websites niet automatisch beginnen spelen en zo de prestaties van je computer niet hindert. Heb je een beperkte dataverbinding, dan spaar je op dat vlak ook nog eens wat extra uit. Bij App-boost is het verschil dan weer minder merkbaar, het laden van apps zou zo’n 6% sneller moeten gebeuren omdat McAfee extra verwerkingsresources toewijst aan het programma. Hetzelfde geldt voor actieve apps, daar zou je zo’n 11-14% verbetering moeten zien in snelheid. Het is een nuttige functie die zeker geen kwaad kan voor je computer, maar echt merkbaar is het verschil niet. 

Gedaan met vervelende video’s tijdens het browsen.

McAfee geeft een boost aan je privacy

Privacy is meer dan ooit belangrijk geworden het voorbije jaar en McAfee Total Protection speelt hierop in met een hele verzameling tools die je gegevens moeten beschermen als je je online, en zelfs gewoon offline, begeeft. Zo is er de McAfee shredder, die je toelaat om bestanden helemaal te vernietigen. Het leegmaken van je prullenbak is immers niet voldoende om een bestand echt te wissen. Handig als je werkt met vertrouwelijke bestanden. Alvorens de bestanden te vernietigen, moet je ze opslaan, en dat kan je veilig doen met McAfee File Lock dat op je pc een versleutelde map aanmaakt waarin je eender wat kan opslaan en laten versleutelen. Ook je thuisnetwerk kan je in de gaten houden zodat er enkel bekende apparaten gebruik van kunnen maken. Je kinderen genieten eveneens van een hoger niveau aan bescherming dankzij Safe Family, dat standaard bescherming biedt, maar ook bepaalt wat je kinderen online kunnen zien en hoe lang. Wie wil kan zelfs zien waar zijn kinderen zich bevinden dankzij een kaart. Best toch even over nadenken voor je die functie activeert.  

 Verder is er ook nog McAfee True Key (voorheen Password Manager), de wachtwoordbeheerder die al je (hopelijk moeilijke) wachtwoorden opslaat en de sites die eraan gelinkt zijn verzamelt in een overzichtelijk dashboard zodat je met een enkele klik jezelf opnieuw kan inloggen op die website. Handig, zolang je het wachtwoord van True Key niet kwijtgeraakt, want dan zit er niets anders op dan een nieuw account aanmaken. Je wachtwoord resetten is immers geen optie. Veilig is echt veilig.

 

Veilig is echt veilig dankzij McAfee Total Protection.

Het verdict

McAfee Total Protection bestaat uit een verzameling tools die je helpen het beste te maken van elke situatie die je op je computer kan tegenkomen, of dat nu gaat over offline je gebruiksgemak verbeteren of je online beschermen tegen kwaadaardige inbreuken. Het voordeel dat je uit de software haalt is afhankelijk van het type gebruiker dat je bent. Heb je een uitgebreide kennis van waar je op moet letten tijdens het surfen, dan heb je waarschijnlijk genoeg aan de ingebouwde Windows antivirussoftware en enkele gratis tools voor specifieke functies die je dan nog mist. Wil je echter een all-in-one pakket dat al de keuzestress weghaalt, zodat je op beide oren kan slapen? Dan kies je best voor McAfee Total Protection.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business