Nieuws

L’Oreal komt met draagbare sensor voor UV, pollen en vervuiling

L’Oreal doet je er niet alleen beter uitzien, het wil dankzij technologie ook op medisch gebied een impact maken op je leven.

L’Oreal, dat met zijn haar- en gelaatsverzorgingsproducten, make up en parfums het grootste cosmeticabedrijf ter wereld is, is niet onmiddellijk een merk dat je zal associëren met technologisch hoogstaande producten. Toch is niets minder waar, het bedrijf werkt immers al een tijdje aan medische technologieën en nu voegen ze, in samenwerking met dochtermerk La Roche-Posay, ook de My Skin Track/UV toe aan deze line-up.

Die line-up, bestaat momenteel al uit de My UV Patch, die gebruikers informatie geeft over hun huid en de manier waarop de zon er effect op heeft over een bepaalde periode. Verder is er ook nog de opvolger daarvan die dit jaar op CES werd voorgesteld, namelijk UV Sense, een kleine sensor die je op je vingernagel kan bevestigen om zo de hoeveelheid zon te monitoren.

Het nieuwe apparaat, de My Skin Track/UV, werd door L’Oreal ontwikkeld in samenwerking met professor John Rogers van de Northwestern universiteit, die ook verantwoordelijk was voor de draagbare tattoo enkele jaren geleden. Deze keer houdt het toestel niet alleen schadelijke UV-stralen in de gaten, het is ook combineerbaar met Apples iPhone en de Healthkit app via NFC-technologie. Door deze combinatie krijg je als gebruiker eveneens inzicht in de vochtigheid van de lucht, de hoeveelheid schadelijke pollen en mogelijke vervuiling. Je kan de sensor simpelweg op een kledingstuk spelden en het is bovendien ook nog eens waterbestendig.

Apple neemt de verdeling voor zijn rekening via de lokale websites en de fysieke winkels. De prijs van de sensor komt op 60 dollar, wat zich waarschijnlijk zal vertalen naar 60 euro in Europa.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business