Google Pixel Smartwatches

Een smartwatch met een lege batterij is niet langer een geldige reden om te laat te komen.

De komende maanden rolt Google de ‘H Update’ voor Wear OS uit, dat maakte het bedrijf bekend in een blogbericht.

De update zal zich voornamelijk focussen op het verbeteren van de batterijduur van smartwatches die het besturingssysteem van Google gebruiken. Zo is er bijvoorbeeld een hernieuwde batterijbesparingsmodus die enkel de tijd toont wanneer de batterij van je smartwatch onder de 10% gaat.

Met de nieuwe software zullen smartwatches ook beter kunnen detecteren wanneer ze niet worden gebruikt en dus ook geen energie hoeven te verbruiken. Smartwatches zullen namelijk in een slaapmodus gaan van zodra er gedurende 30 minuten geen activiteit wordt gedetecteerd. Dit zou namelijk betekenen dat je het horloge niet eens om hebt.

Apps sneller hervatten

Daarnaast brengt de update ook verbeteringen aan het hervatten van apps. Het besturingssysteem herinnert zich nu op welk punt je een app gestopt hebt. Wanneer je de app daarna terug opent, kan je simpelweg hervatten vanaf het punt waar je gebleven was.

Tot slot werden de benodigde stappen voor het uitschakelen van de smartwatch gereduceerd. Met de H-update houd je simpelweg de powerknop ingedrukt en bevestig je daarna met ‘uitschakelen’ of ‘herstarten’.

De update wordt in de komende maanden uitgerold. Houd dus zeker een oogje in het zeil voor de H-update op je Wear OS smartwatch.