Nieuws

Dieptepunt in de geschiedenis van E3-beurs: Sony stuurt zijn kat

Sony zal voor het eerst in 24 jaar niet aanwezig zijn op de aankomende E3-beurs. Is het einde van de beurs in zicht?

De jaarlijkse E3-beurs in Los Angeles is telkens weer een hoogmis waar gamers. Tijdens de beurs strijden de titanen in de gamingindustrie om de aandacht van gamers wereldwijd. Na afloop is het telkens weer de vraag “wie heeft de E3 dit jaar gewonnen?” Een magische plaats waar hype wordt opgebouwd en gamers verwend worden met de ene aankondiging na de andere. Nu lijkt er daar echter een einde aan te komen, want de E3-beurs wordt steeds minder aantrekkelijk voor ontwikkelaars en uitgevers.

Het is voor een ontwikkelaar namelijk heel duur om aanwezig te zijn op de E3-beurs en bovendien moet de aandacht steeds worden gedeeld met alle andere honderden aankondigingen die er gebeuren. Je loopt steeds het risico van in iemand zijn schaduw te lopen. Daarom introduceren steeds meer grote spelers hun eigen evenementen, zoals Nintendo al langer deed met hun Nintendo Direct, Microsoft met onder andere het X018 evenement en Sony met PlayStation Experience. Tot voor kort was Sony nog aanwezig op de E3-beurs, maar dat zal tijdens E3 2019 alvast niet het geval zijn, aldus Variety.

Eerste keer in 24-jarige geschiedenis

Het is de eerste keer in de 24-jarige geschiedenis van de beurs dat de ontwikkelaar van de PlayStation niet aanwezig zal zijn op de beurs, over een dieptepunt gesproken. Het zou logisch zijn dat Sony dus zwaar inzet op hun PlayStation Experience evenement in december, maar dat zal ook dit jaar niet het geval zijn. Volgens Shawn Layden, voorzitter van Sony Interactive Entertainment, wil Sony wachten met een evenement tot ze écht iets aan te kondigen hebben. Het bedrijf beseft dat de hype onder gamers groot is en wil dan ook die verwachtingen tegemoet kunnen komen. Er zal dus alvast geen PS5 worden aangekondigd op E3 2019, maar dat die aankondiging er effectief ooit wel komt is echter onvermijdelijk. Verder is er nog de vraag of we Sony ooit nog terugzien op de E3-beurs. Microsoft heeft alvast vrij spel om furore te maken als alleenheerser op E3 2019.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business