YouTube

YouTube biedt nu ook gratis films aan voor zij die zich niet storen aan enkele advertenties. Of een adblocker gebruiken, natuurlijk.

Wie op zoek is naar een gratis alternatief voor Netflix, kan daarvoor sinds vorige maand ook bij YouTube terecht. YouTube heeft immers een catalogus van een 100-tal titels toegevoegd aan het platform, die allemaal gratis te bekijken zijn als je je niet stoort aan advertenties tijdens het kijken.

Volgens AdAge, begon YouTube de titels te publiceren in oktober op het YouTube Movies kanaal, waar je nu al films kan kijken tegen betaling. Dit echter wel enkel in de VS voorlopig, maar verwacht de mogelijkheid ook hier in de Benelux als ze populair blijkt te zijn.

Het gaat in dit geval om films die je vooral kan vinden in de kortingsbakken van je lokale MediaMarkt voor enkele euro’s, maar er zit ook toppers bij zoals The Terminator, Legally Blonde en Rocky. YouTube hoopt in de toekomst ook nog exclusieve premières op deze manier te kunnen aanbieden via het platform, een belangrijke zet om relevant te blijven in het midden van het steeds groter wordende aantal streamingdiensten. De stap is volgens hen logisch omdat steeds meer mensen de website bezoeken via hun smartTV en het een pak moeilijker is om daar de advertenties te blokkeren, terwijl dat via de website wel kan.