Nieuws

Apple en Microsoft ontdekken iCloud-bug in Windows 10

De problemen met de laatste update van Windows 10 blijven zich opstapelen. Zo hebben Apple en Microsoft een bug aangetroffen bij iCloud.

Welkom bij deel 149 van “Microsoft ondervindt problemen bij de nieuwste update van Windows 10”. In deze episode ontdekken Apple en Microsoft dat er een bug geslopen is in de iCloud-software voor Windows.

Wat de bug precies veroorzaakt, blijft echter onbekend. Op zijn ondersteuningspagina geeft Microsoft simpelweg aan dat Apple een incompatibiliteit heeft geïdentificeerd bij iCloud voor Windows (versie 7.7.0.27) waardoor gebruikers problemen kunnen ondervinden bij het updaten of synchroniseren van Gedeeld Albums na de update naar Windows 10, versie 1809.

Gebruikers die de bewuste versie van iCloud voor Windows proberen te installeren na de update zullen een bericht te zien krijgen dat de versie niet ondersteund wordt door Windows en dat de installatie zal mislukken. Voor toestellen die de software van iCloud reeds hebben geïnstalleerd, wordt de toegang tot de software momenteel ook geblokkeerd tot het probleem opgelost is.

Hoever de twee bedrijven staan in hun zoektocht naar een oplossing is eveneens een raadsel. Microsoft gaat niet veel verder dan te zeggen dat het met Apple werkt aan een oplossing. Joost mag dus weten wanneer die oplossing er ook daadwerkelijk zal komen. Als je iCloud gebruikt op een toestel met Windows 10 en de update naar versie 1809 nog niet hebt uitgevoerd, dan laat je dit momenteel best zo. Eens Windows geüpdatet is, is het namelijk een pak lastiger om de update te verwijderen en terug te gaan naar de oude versie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business