Nieuws

LG XBoom AI ThinQ WK9 officieel: slechtste naam voor een slimme speaker (ooit)

LG heeft een slimme speaker met mogelijk de slechtste naam op de markt gebracht. Gelukkig ligt het gebruiksgemak van Android Things en Googles digitale assistent niet bij de naam.

Bij het lezen van de naam van deze speaker gaat de vraag op Twitter rond tijdens welke borrel de naam verzonnen is. De LG XBoom AI ThinQ WK9 is in elk geval onderdeel van LG’s visie voor een ‘slimmere’ toekomst met de intrede van meer AI, het valt dan ook in de ThinQ-lineup, net zoals veel andere apparaten voor in huis van de fabrikant. Het blijft echter ook vooral gewoon een slimme speaker die draait op Android Things, net als de Google Home Hub die recentelijk nog in de Verenigde Staten op de markt kwam. Ook is het een tegenhanger voor Lenovo’s Smart Displays. Overigens is de speaker van LG niet helemaal nieuw, de speaker was ook al tijdens CES te zien op de beurs.

In de basis blijft het dus ‘gewoon’ een tegenhanger van de Google Home, waarmee je dus gemakkelijk al je vragen kan stellen aan Googles digitale assistent. Met Lenovo’s Smart Display was al te zien wat eraan zat te komen – met het nieuwe besturingssysteem voor slimme speakers kan je namelijk ook YouTube video’s kijken, en krijg je visuele feedback als je vraagt naar het weer voor vandaag (of deze week…). Maar, als je bijvoorbeeld Nest-apparaten aan de digitale assistent koppelt kan je deze zowel visueel als met spraak bedienen, zo wordt het gebruik van LG’s speaker nog net iets interactiever. Overigens dient het scherm van de slimme speaker in rustmodus als een fotolijstje. Het scherm aan de voorkant is relatief groot met een formaat van 8-inch, technische details over het scherm worden niet gegeven door LG, anders dan dat het HD-beelden kan weergeven.

Overige specificaties

Ook bij andere onderdelen laat LG het afweten als het gaat om de specificaties van de slimme speaker. Wel is bekend dat de relatief grote speakers aan weerszijde een maximaal vermogen hebben van 20W, wat de indeling is, dat is niet bekend. Verder zit er aan de voorkant nog een 5 MP-camera die met een schuifje geblokkeerd kan worden – mocht je willen waken over je privacy in huis. Dat kan natuurlijk altijd handig zijn als je de speaker in de slaapkamer plaatst. Niet te vergeten is dat de speaker ook over een ingebouwde Chromecast beschikt, waarmee je dus gemakkelijk video’s en muziek naar de slimme speaker toe kan streamen.

Helaas is het onderaan de rekening voor alle welwillende kopers in de Benelux geen positief verhaal, voor nu ten minste. Waar de Google Assistant sinds kort wel Nederlands praat, en ook de Google Home ondersteuning heeft voor de Nederlandse taal, is dat niet zo met Android Things – het besturingssysteem voor de slimme speaker. Voor nu blijft de speaker dan ook buiten de Benelux, net als de Google Home Hub en Lenovo’s Smart Display. In de Verenigde Staten gaat de LG XBoom AI ThinQ WK9 wel over de toonbank voor een prijs van 300 dollar, ongeveer 318 euro inclusief belastingen. Mocht de speaker toch nog naar de Benelux toe gaan komen, dan is te verwachten dat de prijzen niet al te veel van elkaar gaan verschillen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business