Nieuws

Apple koopt AI-startup met een privacy kantje

Apple blijft verder inzetten op privacy met de aankoop van Silk Labs, een AI-startup die zich focust op machine learning.

Apple mag dan wel vele miljarden op de bank hebben staan, dat wil niet zeggen dat ze enkel grote uitgaven doen. De techgigant kocht eerder dit jaar immers startup AI-firma Silk Labs dat zich richt op machine learning op je apparaat zelf. In simpele termen wil dat zeggen dat data die nodig is voor het goed functioneren van toepassingen, verwerkt wordt op je apparaat en niet in de cloud, zoals bijvoorbeeld Google doet.

Het bedrijf was oorspronkelijk de producent van de Sense smart home hub, die ze lanceerden via Kickstarter en waarvoor ze ongeveer 150.000 dollar ophaalden. Het product werd later echter gecancelled en Silk Labs kondigde aan dat ze hun focus gingen verleggen naar het produceren van AI-software voor andere bedrijven. Hun huidige technologie heeft toepassingen in bewaking, retailanalyses en thuisbeveiliging met een focus op de privacy van gegevens, iets dat Apple ook hoog in het vaandel draagt.

Hoeveel Apple betaalde voor Silk Labs is niet bekend, maar het was waarschijnlijk niet veel, aldus The Information. Er werkten slechts 12 medewerkers bij het bedrijf, dat in totaal 4 miljoen dollar aan investeringen ophaalde. Voor Apple lijkt de aankoop alvast in het plaatje van privacybewust bedrijf te passen. Daar is het bedrijf al langer met bezig. Recent haalde Apple-CEO Tim Cook bijvoorbeeld uit naar Mark Zuckerberg van Facebook en beschuldigde hem van het handelen in persoonlijke data. Toch is er voor het juiste bedrag nog wel ruimte om samen te werken met bedrijven die al eens wat minder privacybewust zijn, zoals Google bijvoorbeeld, dat voor meerdere miljarden nog even de standaardzoekmachine blijft op Apple toestellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business