Nieuws

NASA InSight robot landt op Mars

Nasa landt voor de achtste keer op Mars! De InSight lander zal wetenschappelijk onderzoek verrichten voor NASA en beelden en data doorsturen naar onze aarde.

Gisterenavond omstreeks 9 uur landde de InSight (Interior Exploration using Seismic Investigations, Geodesy and Heat Transport) lander van NASA op Mars. Het toestel, dat bijna zeven maanden onderweg was, zal onderzoek uitvoeren naar de opbouw van de rode planeet. Het is de achtste keer dat NASA met succes een ruimtetuig op Mars landt.

Het was spannend afwachten voor NASA of de robot na zijn landing ook zijn zonnepanelen zou kunnen openklappen om zichzelf zo van energie te voorzien. Gelukkig was dit het geval, zo wordt vermeld op de website van het ruimtevaartagentschap.

Het ruimtetuig heeft verschillende belangrijke taken op Mars. Eerst en vooral is het voorzien van een seismometer, dat de NASA wetenschappers moet helpen bij het bestuderen van de aardbevingen op Mars (ook wel Marsbevingen genoemd), de impact van meteorieten en de stofstormen. De InSight is eveneens voorzien van een sonde die warmtemetingen moet nemen. De samenwerking tussen al de aanwezige apparatuur moet er voor zorgen dat we een beter beeld krijgen van de rode planeet en haar evolutie.

Wie weet, als de InSight klaar is met al zijn belangrijke taken, kan hij de planeet alvast voorbereiden op de komst van Elon Musk.

elon muskinsightmarsnasaruimtevaart

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN