Nieuws

Patent toont Microsoft Surface Pro met dunner toetsenbord

De Surface Pro 6 is in België nog niet uit of de geruchten over de opvolger zijn er al. Uit een nieuw patent blijkt dat het toestel dunner zal worden.

Er wordt verwacht dat Microsoft’s Surface Pro lijn eind 2019 een update zal krijgen en uit een patent dat werd ingediend blijkt dat het nieuwe model dunner zal worden dankzij het redesign van de Surface Pro Type Cover.

Het toetsenbord, dat momenteel steeds apart moet aangekocht worden bij een Surface Pro, heeft doorheen de laatste generaties Surface-toestellen een mooie evolutie doorgaan en deze vooruitgang zal worden doorgetrokken naar het volgende toestel dankzij een technisch verbeterd design. Verwacht dus de aangename toetsen uit stof en trackpad terug tegen te komen, maar dan in een dunner formaat.

Hoe de nieuwe Surface Pro er gaat uitzien is nog een groot vraagteken. USB-C is zo goed als een zekerheid, daar is het ondertussen wel tijd voor. Verder kunnen we ook dunnere randen verwachten, een trend die we ook bij smartphones en de nieuwe iPads terugvinden. De geruchten over een Microsoft apparaat met twee schermen zijn trouwens ook nog steeds sterk, net zoals dat vorig jaar het geval was. Let dus op voor geruchten over een apparaat met codenaam “Andromeda”.

Wie weet is al dit voldoende voor Microsoft om Apple van de troon te stoten als bedrijf met de hoogste marktwaarde. Gisteren nog was Microsoft even het meest waardevolle bedrijf op de beurs, al duurde dat niet heel lang. Het gevecht gaat alleszins verder en beide bedrijven doen hun best om de ander te snel af te zijn. Voor Apple is dat alvast een hele uitdaging, het bedrijf heeft momenteel te maken met tegenvallende iPhone verkopen, terwijl Microsoft het goed doet met Office 365, zijn clouddiensten en hun game console, de Xbox.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business