dell

Technologiefabrikant Dell kreeg eerder deze maand te maken met een hackaanval. De hackers waren hierbij uit op de klanteninformatie van het bedrijf.


Cybercriminaliteit is een vorm van criminaliteit die steeds meer voorkomt vandaag de dag. Zowel kleine als grote bedrijven worden geregeld geplaagd door hackers die uit zijn op bepaalde informatie. Ook technologiebedrijf Dell bleef niet gespaard van hackers en kreeg op negen november nog te maken met een hackaanval.

Klanteninformatie

Dell deelde mee dat de getroffen informatie beperkt bleef tot klanteninformatie, namelijk mailadressen, klantennamen en willekeurige wachtwoorden. De hackers konden dus wachtwoorden zien, maar niet bij welke accounts die hoorden. Andere gegevens, zoals kredietkaartinformatie, verkregen de hackers gelukkig niet.

Vanaf het moment dat Dell wist van de hackpoging ondernam het meteen maatregelen en nam het contact op met de autoriteiten om de schade te beperken. Daarnaast liet het ook alle wachtwoorden resetten. Let wel, als je een account bij Dell zou hebben en dat wachtwoord ook op andere sites gebruikt, is het raadzaam om ook op die andere sites je wachtwoord te wijzigen.


Hoeveel accounts ten prooi vielen aan de hackers laat Dell tot slot niet weten. Een woordvoerder van het bedrijf zei het volgende hierover tegen CNet: “Aangezien we de informatie vrijwillig vrijgeven en er geen sluitend bewijs is dat klanteninformatie van onze database is gehaald, zou het onvoorzichtig zijn om mogelijke cijfers te publiceren, terwijl er even goed geen cijfers kunnen zijn.”