Nieuws

‘Randloze’ Vivo Nex heeft inmiddels ook de Benelux bereikt met een adviesprijs van 849 euro

OPPO en OnePlus hebben al langer toestellen bij Belsimpel in de winkel, daar komt Vivo nu ook bij. De welbekende Vivo Nex gaat bij de webwinkel in de verkoop, dus mocht je een toestel willen hebben met vrijwel geen schermranden…

Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona was in maart al een pre-productie exemplaar van de huidige Vivo Nex te zien – wel ging het toestel toentertijd nog onder een andere naam door het leven, als de Vivo Apex. Onbekend was of het schuifmechanisme – waarmee Vivo het mogelijk weet te maken om het scherm vrijwel te ontdoen van logge schermranden – ook mee zou komen naar de productievariant. Op 12 juni kwam het verlossende bericht: ja, de telefoon zou haast niet meer veranderen, gelukkig ook maar. Inmiddels is het bijna een half jaar later… en komt het toestel ook naar de Benelux, via Belsimpel.

BBK Electronics ‘kwartet’

Het mag eigenlijk niet als een verrassing komen dat Belsimpel de winkel is waar het toestel (als eerste) te koop zal zijn, eerder werd het bedrijf al de exclusieve leverancier voor OnePlus – en ook OPPO volgde niet veel later. Nu ook Vivo via Belsimpel gaat leveren, is het kwartet van BBK Electronics uit China compleet, de drie fabrikanten vallen namelijk onder één moederbedrijf. Er wordt dan ook wel wat interne hardware tussen de verschillende toestellen uitgewisseld, de Vivo Nex bevat namelijk een Qualcomm Snapdragon 845 SoC met 8 GB RAM-geheugen, net als de OnePlus 6T en OPPO Find X. Belsimpel lijkt het te houden bij een model met 128 GB interne opslag van de Nex – het model met 256 GB interne opslag is nog niet gespot.

Verder bevat de Vivo Nex een 6.59-inch Full-HD+ OLED-beeldscherm, een van de ‘grotere’ schermen op een smartphone. De schermranden zijn daarnaast enorm klein, al zal het vermoedelijk nog wel even gaan duren voordat we een volledig randloos scherm op een smartphone krijgen. Aan de bovenkant heeft het toestel een schermrand van 2,16mm, de randen aan de zijkanten zijn iets kleiner met 1.71mm in de breedte, en aan de onderkant zit een schermrand van 5mm. Voor de luidspreker maakt Vivo gebruik van een piezo-vibrator die het scherm laat trillen om het geluid over te brengen. Als voor de in-display vingerafdrukscanner – daar maakt Vivo nog gebruik van de ‘oudere’ sensor van Synaptics: om precies te zijn de Synaptics FS9500 Clear-ID. OPPO en OnePlus zijn omgeschakeld naar een nieuwere optische sensor uit de fabrieken van Goodix.

Hogere adviesprijs

Een directe conversie van de Chinese prijs naar de Nederlandse prijs gaat zeker niet op, het model bij Belsimpel gaat in de verkoop voor 849 euro: daarvoor krijg je 128 GB interne opslag en 8 GB RAM. Het is een nette telefoon, al blijven er zorgen bestaan over de motor die je camerasensor telkens omhoog en omlaag moet brengen. Of enkel Belsimpel het toestel gaat verkopen, is niet bekend – dat zal waarschijnlijk alles te maken hebben met hoe de webwinkel zijn toestellen verkrijgt, wat voor nu nog totaal onbekend is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business