NES Classics

De NES classics van Nintendo bij het Switch Online abonnement blijven toenemen in aantal. Er zijn nu drie nieuwe games bekendgemaakt.

Als je eigenaar bent van een Nintendo Switch console en graag de volledige ervaring mee hebt, dan heb je waarschijnlijk al een Switch Online abonnement. Alleen met dit abonnement kan je de online functies van Nintendo gebruiken. Jarenlange fans van Nintendo waren aanvankelijk niet te spreken over dit verplichte abonnement. Als kleine compensatie krijg je hierbij weliswaar ook toegang tot NES Classics. Hiermee kan je een aantal games van het Nintendo Entertainment System, de eerste console van het gamebedrijf, spelen op je Switch.

Meer NES Classics

Niet alle NES-games zijn momenteel beschikbaar op de Switch, maar Nintendo voegt wel geregeld games toe. Zo heeft het vandaag drie nieuwe titels aangekondigd: Ninja Gaiden, Wario’s Woods en Adventures of Lolo. Vanaf 12 december zijn deze games wereldwijd beschikbaar voor Switch Online abonnees. Ook wil Nintendo actiever NES Classics toevoegen aan de Switch.

Hier komt nog bij dat de draadloze NES controllers die ontworpen zijn voor deze NES Classics vanaf volgende week verzonden worden. Deze set van 2 controllers kon je, als je een abonnement had op Switch Online, reeds vanaf september voorbestellen voor €59,99 en zijn speciaal bedoeld om NES-games te spelen op de Switch. Verkoopcijfers van deze controllers zijn er op dit moment nog niet, maar wij zijn van mening dat die prijs voor een setje controllers misschien toch wat te hoog gegrepen is voor dit nostalgische gadget.