OnePlus 5G

OnePlus is actief aan het werken aan de eerste Europese 5G smartphone. Het toestel zal echter wel 200 tot 300 euro meer kosten dan huidige modellen.

OnePlus kondigde gisteren op Qualcomm’s Snapdragon Tech Summit aan dat het in 2019 een 5G telefoon op de markt ging brengen in Europa, voorzien van de nieuwe Snapdragon 855 processor. In een interview met The Verge, liet OnePlus CEO Pete Lau ook weten dat de telefoon waarschijnlijk 200 tot 300 dollar duurder zal worden dan de huidige OnePlus 6T.

Eerst en vooral is het belangrijk om te weten dat Lau opmerkte dat het bedrijf simultaan aan 4G en 5G aan het werken is, wat wil zeggen dat je je geen zorgen hoeft te maken als deze prijsstijging je op het eerste zicht afschrikt. Toch is het volgens Lau belangrijk om nu al actief aan de technologie te werken, want het is immers wat de consument verwacht en het is een hele uitdaging. Hoe sneller de eerste telefoon er is, hoe sneller er aan toekomstige generaties kan begonnen worden.

De moeilijkheid van 5G zit er volgens Lau in om een telefoon te maken die wereldwijd op alle verschillende netwerken van verschillende operatoren werkt en momenteel heeft hij nog nergens een oplossing gezien voor dit probleem. De 5G OnePlus smartphone zal dus voorlopig slechts één type netwerk ondersteunen en dat is het “sub-6” spectrum gebruikt door EE, een trager netwerk met een breder bereik. Niet zo snel dus als het millimeter wave netwerk van AT&T en Verizon in de VS. Lau stelt dat het millimeter wave netwerk zijn eigen uitdagingen met zich meebrengt, zo is het onder andere moeilijk om een goed uitziende smartphone te maken die de benodigde vier millimeter antennes kan bevatten.

In afwachting van al deze nieuwe technologie, kunnen we weldra genieten van de speciale OnePlus 6T die het bedrijf gaat lanceren in samenwerking met autoconstructeur McLaren. De aankondiging hiervan gebeurt officieel op 11 december.

Gerelateerde artikelen

OnePlus 6T review: Een waardig nieuw vlaggenschip

De OnePlus 6T is het nieuwe vlaggenschip van OnePlus voorzien van een in-screen vingerafdrukscanner en teardrop notch. Wij mochten de 6T uitproberen.