Nieuws

Amazon crowdsourcet om Alexa te verbeteren

Amazon roept de hulp van klanten in voor vragen die Alexa zelf niet kan beantwoorden. 

 

Alexa lanceert een nieuw programma waarbij gebruikers van het toestel sommige vragen kunnen beantwoorden waarop het toestel zelf het antwoord schuldig moet blijven. Het programma heet Alexa Answers en gaat vandaag in voege.

 

De technologiegigant uit Seattle zal een select groepje testpersonen uitnodigen om te antwoorden op de iets moeilijkere vragen die Alexa soms al eens gesteld krijgt.

 

Hoewel Amazon er prat op gaat dat Alexa de meeste vragen kan beantwoorden, worden er af en toe toch al eens strikvragen gesteld aan de digitale assistent. Het gaat dan om vragen als; “waaruit wordt kurk gemaakt?”, of “waar gaan vleermuizen naartoe in de winter?”  

 

Amazon heeft het programma de afgelopen week intern getest, en heeft zo meer dan 100.000 antwoorden kunnen toevoegen.

 

Wanneer een Alexa-gebruiker vanaf nu een vraag stelt die het toestel voorheen niet kon beantwoorden, dan zal Alexa een antwoord gebruiken dat door een van de testpersonen werd gegeven, iets wat Alexa ook optekent. 

 

Crowdsourcing kan natuurlijk tot inaccurate informatie leiden. Daar heeft Amazon iets op gevonden. De technologiereus zal namelijk gebruikers toestaan om te stemmen op de antwoorden die de testpersonen hebben gegeven op bepaalde netelige vragen.

 

Antwoorden die een te slechte score behalen, kunnen verwijderd worden. Hoewel het een goed mechanisme is, is het niet moeilijk om te zien hoe dit systeem ook gemanipuleerd kan worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business