Nu Microsoft Edge van de grond af opnieuw wordt opgebouwd in Chromium, zullen gebruikers ook toegang krijgen tot Google Chrome extensies.

Vorige week rapporteerden we al dat Microsoft begonnen is met het herbouwen van zijn Edge browser op het Chromium framework, waar bijvoorbeeld ook Google Chrome op draait. Op deze manier wil de techgigant bijdragen aan de ontwikkeling van het project en uiteraard gebruikers winnen dankzij de populariteit van dit platform. Vandaag bevestigde Microsoft dat die gebruikers toegang zullen hebben tot Chrome extensies binnen Edge.

Enorm goed nieuws voor liefhebbers van Edge (als die er al zijn) want het zal aantal beschikbare extensies exponentieel vergroten. Momenteel kan je voor Edge via de Microsoft Store zo’n 200 extensies terugvinden. Voor Google Chrome waren dat er in 2010 al 10.000, wat Google toen vierde met een bericht op de Chromium blog.

Het lijkt er dus op dat Microsoft eindelijk een waardige concurrent gaat hebben voor Chrome, Firefox, Opera en andere. Het grootste nadeel van hun huidige browser was namelijk het gebrek aan extensies en dat probleem werd alleen maar groter omdat ontwikkelaars door het gebrek aan populariteit de browser links lieten liggen. Een vicieuze cirkel dus.

De nieuwe Edge browser, die we waarschijnlijk pas eind 2019 kunnen verwachten, zou in theorie dus genoeg functionaliteit moeten hebben om de gemiddelde Windowsgebruiker tevreden te stellen met Edge als zijn standaardbrowser. Als dit zo is en men Edge dus niet enkel meer gebruikt om Chrome te downloaden, kan dit een shift in marktaandeel teweegbrengen in het voordeel van Microsoft.