Nieuws

Stekker wordt al in April uit Google+ getrokken door nieuwe bug

De stekker wordt iets sneller dan verwacht uit Google+ getrokken nadat er een nieuwe bug werd ontdekt met het risico op een datalek.

Begin oktober kon je op TechPulse lezen dat Google de stekker uit Google+ ging trekken in augustus 2019. Dat besluit kwam er na een zoveelste bug die een mogelijk datalek tot gevolg had kunnen hebben. Nu, twee maanden later, is er opnieuw een bug aan het licht gekomen die de informatie van 52,5 miljoen accounts vrij toegankelijk maakte voor ontwikkelaars die van het bestaan ervan afwisten. Genoeg is genoeg zegt Google, de service zal nu zijn laatste adem uitblazen in april van volgend jaar.

Het nieuws werd door David Thacker, VP Product Management en G Suite, gepubliceerd op de blog van het bedrijf. Volgens hem introduceerde een software-update die in november verscheen een bug met de Google+ API. De bug werd binnen de week opgemerkt en opgelost zonder dat derden er gebruik van konden maken. Als een direct gevolg nam het bedrijf de beslissing om de G+ API binnen de 90 dagen uit te schakelen. Daarbovenop zal Google dus ook het einde van Google+ naar voor schuiven, wat lastig kan zijn voor ontwikkelaars, maar broodnodig voor de veiligheid en privacy van hun gebruikers.

Ben je één van de 440 miljoen actieve Google+ gebruikers (cijfers uit 2016), dan heb je dus nog even de tijd om al je gegevens te downloaden. Google+ voor bedrijven blijft trouwens wel bestaan, want het platform is populair voor samenwerking tussen teams.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business