Nieuws

Start-up voor elektrische deelsteps Dott haalt €20 miljoen binnen

De elektrische steps verschijnen overal ter wereld en winnen aan populariteit. De Amsterdamse start-up Dott mag zich hier nu ook bij rekenen.

In Antwerpen en Brussel kunnen we reeds genieten van de elektrische steps van Bird. Ook Lime maakt gebruik van hetzelfde principe en kan je terugvinden in onze hoofdstad. Deze elektrische deelsteps zijn globaal meer en meer ingeburgerd aan het raken als mogelijk vervoersmiddel. De nieuwe speler op deze markt is de Amsterdamse start-up Dott, die via fondsenwerving een kapitaal van €20 miljoen heeft verkregen.

Hetzelfde recept, anders afgekruid

Het “probleem” met deze elektrische deelsteps is dat ze in feite allemaal exact hetzelfde doen, althans op dit moment. Er zijn enkele kleine verschillen in de steps zelf, maar daar stopt het dan ook. Het tarief om met een step van Bird, Lime en nu ook Dott te rijden is een basisbedrag van €1 waar per minuut €0,15 bij komt. De verschillen tussen deze drie zien er daarnaast als volgt uit:

Over Dott weten we op technisch vlak dus niet alle details. Wel weten we dat de elektrische steps “10” wielen hebben voor een betere grip op de weg en een breder vlak om op te staan voor een betere balans. Volgens Dott zelf zouden de steps verder kunnen rijden dan de concurrentie, waardoor je er minstens 80km mee moet kunnen afleggen op een lading. Dit laatste is echter nog niet in de praktijk bevestigd.

Dott verschilt daarnaast nog op een ander vlak. Het maakt namelijk gebruik van lokale teams om de steps te repareren en opnieuw op te laden. Bij Bird en Lime worden ook freelancers gebruikt om deze zaken uit te voeren, zo kan je bij Bird een “charger” worden en ’s nachts een step bij jouw thuis opladen. Bij Lime is dit ook zo, maar daar ben je dan een “juicer”.

Tot slot is Dott van plan om begin 2019 zijn elektrische deelsteps los te laten in de straten. De eerste reeks steden waar de steps beschikbaar zullen zijn, moet nog bekendgemaakt worden, maar de kans is alvast groot dat Parijs en Amsterdam in dit rijtje zullen terugkomen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business