Nieuws

Apple brengt iOS 12.1.2 uit, mogelijk om de verdere verbanning van iPhones in China te ontlopen

Na slechts één beta heeft Apple iOS 12.1.2 uitgerold. Veel spannends is er niet te vinden, maar de update brengt wel enkele bugfixes.

De nieuwe update brengt een welkome oplossing voor een probleem met de eSIM. Althans, dat is een welkome update voor gebruikers die effectief in een land wonen waar eSIM ondersteund wordt. In Nederland en België is dit (nog) niet het geval dus dan is er al helemaal weinig om enthousiast van te worden. Verder werd er ook een probleem opgelost betreffende de mobiele data in Turkije. Gezien de aard van de wijzigingen, is de update enkel beschikbaar voor iPhone en niet voor iPad.

Toch lijkt er wat meer achter de update te zitten. Qualcomm heeft namelijk Apple aangeklaagd omwille van het onrechtmatig gebruiken van softwarepatenten. Het resultaat van deze juridische strijd was dat de import en verkoop van bepaalde iPhones verboden zijn in China. De nieuwe iPhones (die op iOS 12 draaien) maken volgens Apple geen gebruik van de softwarepatenten van Qualcomm. Apple hoopt er met software-updates onderuit te komen, maar voor Qualcomm is dat voorlopig niet voldoende. Zij strijden naarstig verder om ook de nieuwe iPhone XR, XS en XS Max te verbannen uit China.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business