Nieuws

Fitbit lanceert Fitbit OS 3.0 met zowel uiterlijke als functionele wijzigingen

Fitbit heeft mogelijk wel de meest bekende activiteitentrackers en begon met de Ionic een duik in de markt van smartwatches. Met Fitbit OS 3.0 hoopt het bedrijf de ervaringen met zijn smartwatches te kunnen verbeteren.

Als je zou willen hardlopen, dan zijn Fitbit activiteitentrackers mogelijk wel de beste keuzes op de markt, ook zijn de producten van het merk redelijk betaalbaar. Het begon met activiteitentrackers, maar inmiddels heeft het bedrijf ook een tweetal ‘echte’ smartwatches op de markt, in de vorm van de Fitbit Ionic en Versa. Het wil nu zo zijn dat deze smartwatches een geheel nieuw besturingssysteem zullen krijgen, om het gebruiksgemak te gaan verhogen. Het nieuwe besturingssysteem komt er in de vorm van Fitbit OS 3.0, daarmee komt er een uitgebreider dashboard, maar verschijnen er ook nieuwe applicaties voor de smartwatches.

Om te beginnen zal de informatie op de watchface (het thuisscherm) van Fitbit OS een stuk ‘bruikbaarder’ worden, zo kan je met de update in een oogopslag je slaap- en trainingsoverzichten zien – uitgebreidere trainingsstatistieken en informatie over je hartslag en uitgevoerde activiteiten zijn tevens makkelijker terug te vinden. Ook maakt Fitbit OS 3.0 het makkelijker om je gewicht en waterinname bij te houden via de smartwatch. Als je doel is om gericht te trainen met de smartwatch biedt Fitbit daar nu ook meer opties meer, zo zou je een doel in kunnen vullen voor onder andere fietsen, rennen en zwemmen, de doelen kunnen variëren van de afgelegde afstand tot het aantal verbrande calorieën – afhankelijk van je trainingsdoel. In zijn totaliteit is er ondersteuning voor vijftien vormen van beweging.

Nieuwe applicaties voor Fitbit OS

Nieuwe applicaties zijn natuurlijk van groot belang voor de werking van een smartwatch, al blijkt, gezien het kleine aantal beschikbare apps voor Fitbit OS, dat Fitbit moeite heeft om nieuwe ontwikkelaars te winnen. Toch brengt Fitbit met zijn nieuwe besturingssysteem een hoop nieuwe applicaties naar zijn App Gallery, waaronder Achu health, Couch to 5K, Genius Wrist en MySwimPro; ook heeft Fitbit een aantal kleinere ontwikkelaars gevonden die nieuwe apps willen ontwikkelen, zo komen in de nabije toekomst ook FitBark, Mindbody, Noonlight en TRX naar Fitbit OS 3.0. Naast de apps die nu al zijn aangekondigd hoopt Fitbit blijvend meer ontwikkelaars te kunnen trekken naar zijn besturingssysteem met zijn Fitbit Exercise API. Ook heeft Fitbit andere open source tools uitgebracht die het makkelijker moeten maken voor ontwikkelaars om een app uit te brengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business