Nieuws

Google Chrome biedt binnenkort een oplossing voor websites die de terugknop blokkeren

Google Chrome heeft nog altijd een probleem: niet terug kunnen gaan van een website als je bijvoorbeeld een nieuwe iPad hebt gewonnen... Nieuwe code in Chromium wijst er nu op dat daar een oplossing voor gaat komen.

Google Chrome staat bekend als een veelgebruikte browser, al is het maar omdat deze standaard met Android wordt meegeleverd. Ook op Windows is Chrome de favoriet van veel gebruikers, al betekent het niet dat het een perfecte browser is. Al jaren maken sommige websites het onmogelijk om terug te gaan naar waar je vandaan kwam; in de meeste gevallen gaat het om phishing- of andersoortige frauduleuze websites die beslist niet willen dat je vertrekt van hun website. In Chromium-code is nu opgedoken dat de ontwikkelaars bezig zijn met het oplossen van de problemen. Al lijkt het nog wel even te gaan duren voordat het probleem is opgelost, een oplossing zou in dit geval namelijk ook tot andere problemen kunnen leiden.

Al jaren worden gebruikers geplaagd met websites die je ‘zogenaamd’ vertellen dat je een iPad zou hebben gewonnen, of nog zo’n iPhone 5 uit who knows when. Probeer daar maar eens van terug te gaan naar de pagina waar je vandaan bent gekomen, dat is haast onmogelijk. Deze pagina’s laden namelijk extra ‘recent’ items in elke keer als je terug probeert te gaan. In realiteit ga je dus ook daadwerkelijk naar een vorige pagina, al is het niet de vorige pagina die jij hebt bezocht, maar de pagina die de website voor jou heeft ingeladen. Een drietal veranderingen in Chromium wijzen er nu al op dat de ontwikkelaars bezig zijn met een oplossing. Al lijkt het erop dat dit vooralsnog op dat Google enkel gegevens zal gaan verzamelen over de problemen, zo kan er in de toekomst gerichter een oplossing worden geboden.

Eerst beschikbaar in Chrome://flags

In de discussies in de Gerrit review van Chromium worden problemen opgeworpen waar Google eerst meer informatie over zou willen verkrijgen. Als dat wordt ingelost, dat zou het kunnen dat er in een korte tijd al een functie wordt toegevoegd aan de Chromium browser, gevolgd door Chrome Canary, de versie van Google Chrome gericht op ontwikkelaars. Als de functie verschijnt, zal deze eerst handmatig ingeschakeld moeten worden via chrome://flags met de volgende ‘flag’: #enable-skip-redirecting-entries-on-back-forward-ui. Wanneer het voor de browser mogelijk zal worden om automatisch tabbladen over te slaan is nog niet bekend. Gezien de functie eerst nog moet verschijnen in de Canary en Beta-versies van Google Chrome, zou het nog gemakkelijk een half jaar duren voordat de functie ook in de stabiele versie van Google Chrome verschijnt.

Androidchromiumgoogle chromemobielWindows

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals