Nieuws

AT&T lanceert 5G in 12 steden

AT&T is eindelijk klaar om het eerste mobiele 5G-netwerk van de Verenigde Staten te lanceren.

 

En dat met nog maar een paar dagen te gaan voor de deadline die AT&T zichzelf had opgelegd voor het einde van het jaar. De dienst zal officieel van start gaan op vrijdag 21 december.

 

Dan zal een handvol klanten een gratis Netgear Nighthawk 5G mobiele hotspot kunnen verkrijgen. Technisch gezien is het netwerk nu live in 12 steden, namelijk Atlanta, Charlotte, Dallas, Houston, Indianapolis, Louisville, Oklahoma City, New Orleans, Raleigh, San Antonio en Waco.  

 

De grootschalige 5G-uitrol is echter eerder een marketingstunt dan een praktische uitrol. Dagdagelijkse gebruikers zullen nog steeds geen toegang hebben tot de Netgear-hotspot tot het voorjaar van 2019.

 

Dan kost 15 gigabyte aan 5G je 70 dollar in de maand. Je moet ook tot het voorjaar van 2019 wachten vooraleer je een 5G-smartphone van Samsung in je handen zal kunnen nemen. AT&T wil ook een aantal belangrijke westelijk gelegen steden aan zijn conto toevoegen in het voorjaar; tot die steden behoren onder andere Las Vegas, Los Angeles, Nashville, Orlando, San Diego, San Francisco en San José.  

 

Daarnaast is er ook nog de vraag of de kwaliteit van het netwerk wel voldoende goed zal zijn. Om een kwaliteitsvol 5G-netwerk te zien, zal je je waarschijnlijk naar een specifieke locatie binnenin de stad moeten begeven. Net zoals met de beginperiode van LTE, zullen de eerste gebruikers slechts dienen als beta-proefkonijnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business