Click & Grow Smart Garden 3 review
RECENSIEOVERZICHT
PRO
  • Plug & Play
  • Modern design en verpakking
  • Neemt weinig plaats in
CON
  • Momenteel (nog) geen Android app

Heb jij groene vingers maar woon je in de stad waar er nauwelijks plaats is om te tuinieren? Dan zijn de Smart Gardens van Click & Grow helemaal iets voor jou.

Advertentie

Click & Grow is een Europees bedrijf dat in 2009 werd opgericht in Estland door huidig CEO Mattias Lepp. De daaropvolgende jaren zag het bedrijf al snel succes met gadgets zoals de Click & Grow Smartpot en opende men een branch in het Amerikaanse Palo Alto. In 2013 introduceerde het bedrijf met veel succes de Click & Grow Smart Garden via Kickstarter. Er werd meer dan 550.000 euro opgehaald en in 2014 werd het product officieel gelanceerd voor iedereen. Sindsdien is het nog steeds enorm populair en zijn er verschillende variaties van te vinden, zoals de Smart Garden 9 die plaats heeft voor negen plantjes en er zijn zelfs volledige Wall Farms met plaats voor 34 of 51 plantjes. Het product heeft zijn succes dus bewezen en daarom wilden wij onze ervaringen met jullie delen.

Click & Grow Smart Garden 3 review

Een moderne aandachtstrekker

Wij gingen de voorbije drie weken aan de slag met de Click & Grow Smart Garden 3 in het wit (hij is er eveneens in het grijs en donkergrijs). Standaard komt deze geleverd met drie basilicumplantjes, waar je dus meteen een tijdje zoet met bent. Over het ontwerp en het gevoel van de Smart Garden is nagedacht, dat is duidelijk vanaf het moment dat je de verpakking vastneemt. Bovenaan staat een inspirerend Chinees spreekwoord te lezen en op de achterzijde vind je een recept terug dat je kan gebruiken met je eerste plantjes.

Ook binnenin de doos trekt deze creatieve en informerende stijl zich voort. Met pijltjes wordt duidelijk aangegeven waar elk onderdeel voor gaat dienen en stap voor stap wordt alles beschreven. Heb je het welkomstwoord van CEO Mattias gelezen, dan kan je aan de slag. Veel werk is het niet om de Smart Garden draaiende te krijgen. Je vult de tank met water (deze gaat zo’n 1-2 maanden mee) en steekt het apparaat in het stopcontact. Let hierbij op dat het toestel vanaf dat moment 16 uur lang licht zal geven om daarna 8 uur te rusten, op die manier wordt een zonnecyclus nagebootst. Wil je dus dat het licht van de LED’s ‘s avonds/’s nachts uit is, dan kan je hem best rond 8 uur in de ochtend aansluiten. Mij stoorde het licht alvast niet en ook mijn collega’s heb ik er niet over horen klagen, maar dat is natuurlijk bij kantoorverlichting en ik kan me voorstellen dat de Smart Garden in de gemiddelde woonkamer iets harder opvalt.

 

Click & Grow Smart Garden 3 review

Dagelijks plezier

Staat de Smart Garden klaar, dan kan je beginnen met het planten van de meegeleverde basilicum. Ook dit is heel eenvoudig, want de plantjes worden geleverd met een extra voedende grond en de zaadjes zitten daar reeds in. Even de potjes ermee vullen en dat is dat. Met een stift kan je op de herbruikbare labels ook nog schrijven wat erin zit, of je planten een naam geven natuurlijk. Ook meegeleverd komen drie plastic koepels, die als een serre werken totdat je plantjes groot genoeg zijn. Worden je plantjes na enkele weken te groot en komen ze bijna tegen de LED-lampen? Dan kan je één van de twee tussenstukken gebruiken om extra ruimte te creëren.

De Prijs

Een Smart Garden 3 heb je momenteel al voor 99,95 euro op de website van Click & Grow. Bestellingen boven de 50 euro worden gratis verzonden, met uitzondering van extra zware bestellingen, zoals de wall farm. Navullingen kosten je 9,95 euro exclusief verzenden. Voor zij die liever zelf experimenteren, is het ook mogelijk om enkel de extra voedende grond aan te schaffen voor dezelfde prijs.

Click & Grow Smart Garden 3 review

Smart Garden 3: Het oordeel

Het leren kennen van de Smart Garden 3 is een aangename ervaring geweest. Al na enkele dagen begonnen de plantjes te groeien en na een vrije dag of weekend merkte je het enorme verschil. Ondertussen zijn we 3 weken verder en blijven ze rustig groter worden. De Smart Garden 3 is trouwens een echte eye-catcher en zorgt geregeld voor gespreksstof tussen collega’s. Een Smart Garden in je huis gaat dus zeker de aandacht trekken van bezoekers. Het is weer eens iets anders dan een bloempje kopen bij de bloemenwinkel.

Advertentie