Nieuws

Spotify treft schikking in rechtzaak van 1,4 miljard euro

Een schikking buiten de rechtszaal heeft Spotify een schadevergoeding van 1,4 miljard euro bespaard in een zaak rond copyright infringement.

Spotify is al een tijdje verwikkeld in een rechtszaak met Wixen Music Publishing, dat meer dan 2000 muzikanten, waaronder Neil Young, vertegenwoordigt. Volgens de studio biedt Spotify een grote hoeveelheid nummers aan zonder de juiste licentie daarvoor te hebben. Om dat recht te zetten vroegen ze een vergoeding van 1.4 miljard euro in ruil. Gelukkig voor Spotify heeft de streamingdienst nu een schikking kunnen treffen met Wixen.

De exacte bedragen van de schikking zijn niet bekend, maar Randall Wixen, CEO van Wixen Music Publishing noemde de resolutie alvast een win-win voor beide partijen. Verder bedankt de CEO Daniel Ek en Horacio Gutierrez en de rest van het Spotify team voor de aangename samenwerking. Het is dus raden naar de exacte termen van de deal, maar deze zullen nergens in de buurt liggen van de oorspronkelijke 1,4 miljard euro, want daarvoor zou Spotify minstens zijn aandeelhouders moeten inlichten. Het zal wel meer zijn dan de schikking van 38 miljoen euro die Spotify oorspronkelijk voorstelde, tenzij er een groter partnership werd besproken met het oog op de toekomst. In een rechtszaak van eerder dit jaar betaalde Spotify nog bijna 100 miljoen euro uit aan artiesten die in het verleden niet de correcte royalties ontvangen hadden voor het gebruik van hun muziek.

Wil je weten welke nummers jij het afgelopen jaar het meeste luisterde? Dat kan nog steeds via Spotify Wrapped.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business