Nieuws

Apple verwerpt klachten kromme behuizing iPad Pro: voldoet of overstijgt kwaliteitseisen

Gebruikers van de iPad Pro hebben pech, daar komt het bericht van Dan Riccio, Senior VP van Hardware Engineering bij Apple, op neer: “de kromming is, en zal, geen problemen geven bij het gebruik van de tablet.”
In oktober lanceerde Apple nog de vernieuwde iPad Pro, voor het eerst werd de tablet grondig onder handen genomen – eerder besloot het bedrijf enkel om de interne hardware te vernieuwen, zoals het bedrijf wel eens vaker heeft gedaan. Het nieuwe design lijkt echter niet volledig probleemloos te zijn, al gaat Apple vrij laks om met de klachten, vooral als je je beseft dat de tablet minimaal 899 euro kost. Het is inmiddels namelijk bekend dat de behuizing van veel iPad Pros een lichte kromming heeft. The Verge deed zelf eerder al onderzoek – maar volgens Apple zag hun tablet er ‘zoals verwacht mag worden’ uit. Om de klachten verder de kop in te drukken heeft de Senior VP van Hardware Engineering, Dan Riccio, nu een e-mail naar klanten gestuurd om uitleg te geven, al maakt het de tablet er niet minder krom op.Naar hoeveel klanten de e-mail is verstuurd, is vooralsnog niet bekend. 9to5Mac heeft in elk geval de e-mail verkregen en in een bericht online geplaatst. Om te beginnen haalt Apple de berichtgeving van The Verge onderuit, het zou immers niet waardevol zijn ‘gezien er geen officiële reactie vanuit Apple is toegevoegd’. Riccio vervolgt zijn e-mail met een uitleg over het productieproces: “Het unibody design voldoet of overstijgt standaarden die Apple heeft gesteld voor het design- en het fabricatieproces. We hebben (het: de iPad Pro, red.) zorgvuldig ontworpen en elk gedeelte van het fabricatieproces wordt precies gemeten en gecontroleerd.” Hij vervolgt zijn e-mail met de toegestane afwijkingen van de behuizing, die volgens Riccio zou liggen op 400 microns, ofwel 0,4mm – hij noemt een vergelijking met een paar vellen papier. Deze lichte maximale afwijking zal niet veranderen tijdens het gebruik van de tablet. Ook heeft de afwijking geen effect op het gebruik van de tablet.

Geen reparatie mogelijk

Apple ziet de lichte buiging in de behuizing niet als een probleem en geeft dan ook aan dat het niet in zal gaan op verzoeken om de tablet onder garantie te repareren of te vervangen. Dit is niet de eerste keer dat het bedrijf zich van deze kant laat zien, met de iPhone 4 had het bedrijf grote problemen met het ontvangen van een mobiel signaal. Pas met de iPhone 4S werd het probleem gerectificeerd, maar de gebruikers van de iPhone 4 bleven in de kou staan; de grap ‘You’re holding it wrong’ wordt nog altijd gemaakt. Of Apple op het moment van schrijven bezig is met het verkleinen van de marges is nog niet bekend. Het zou best kunnen dat dit probleem simpelweg niet op te lossen is – de kromming ontstaat namelijk bij het toevoegen van plastic aan de aluminium behuizing. Mocht je een iPad Pro 2018 in huis hebben gehaald, dan is het wel aan te raden om te kijken of de kromming binnen de marge van 0,4mm valt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business