Nieuws

Instagram komt tijdelijk met horizontale feed

Instagram testte gisteren een horizontale feed voor berichten. Volgens gebruikers was de (tijdelijke) wijziging "het ergste dat in 2018 is gebeurd".

Sociale netwerken durven al eens met radicale wijzigingen komen die niemand echt leuk vindt, we denken zo bijvoorbeeld aan Twitter dat de “favoriet”-knop veranderde van een sterretje naar een hartje. Instagram komt mogelijk snel met een nog meer gedurfde aanpassing, gisteren merkten veel gebruikers immers plots een horizontale fotofeed op die veel weg had van Instagram Stories. Overal waren gebruikers in paniek, maar gelukkig gaat het voorlopig slechts om een uit de hand gelopen test.

In oktober ontdekten we al dat Instagram in de “Explore” tab deze feature aan het testen was, waarschijnlijk omdat het merkte dat advertenties het beter deden in Instagram Stories dan in de eigenlijke feed van de sociale media-app. In dit nieuwe format worden posts immers in hun totaliteit weergegeven en kunnen de omschrijving en commentaren dus beter getoond worden. Of het ook voor de gebruiker een even goede aanpassing is laten we in het midden, het lijkt alvast meer werk om door elke individueel bericht te moeten tappen in plaats van te scrollen tot je iets leuks ziet.

De Instagram community was alvast niet blij met de verandering en het platform kreeg het hard te verduren op sociale media, zoals bijvoorbeeld op Reddit. Sommige gebruikers noemden het een pure marketingbeslissing en haalden aan dat ze per ongeluk op advertenties klikten terwijl andere zeiden dat ze het gehad hebben met Instagram als deze feature blijft. Eén iemand noemde de update zelfs “het ergste dat in 2018 gebeurd is”.

Adam Mosseri, hoofd van Instagram, liet al snel weten dat het ging om een test die breder ging dan oorspronkelijk gepland. Een woordvoerder van Facebook, moederbedrijf van Instagram, liet aan The Verge dan weer weten dat het ging om een bug die snel werd opgelost.

https://twitter.com/mosseri/status/1078321786586951680

Test of niet, de kans bestaat nog steeds dat deze nieuwe functionaliteit permanent wordt uitgerold, al wordt er na vandaag hopelijk twee keer over nagedacht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business