In het eerste kwartaal van 2019 zal Elon Musk's ruimtetuig Starship zijn eerst testvluchten maken. De SpaceX CEO zet daarmee een wel hele strakke deadline.

Advertentie

Op Twitter stelde Elon Musk enkele dagen geleden SpaceX’s Starship voor, het ruimtetuig dat in de nabije toekomst passagiers naar de maan én Mars moet brengen. Starship zal binnen één of twee maanden zijn eerste ‘hops’ maken, korte vluchten van maximaal zes minuten waarbij Starship tot 5 kilometer hoog zal vliegen.

Het beeld dat Musk op Twitter toonde, is een illustratie van Spaceship, dat momenteel gebouwd wordt op een site in Boca Chica, in het zuiden van de Amerikaanse staat Texas. Starship had eerder nog de naam BFR (Big Falcon Rocket), maar daar is het bedrijf ondertussen van afgestapt omdat het huidige ruimtetuig technische gezien uit twee delen bestaat. Het bovenste gedeelte krijgt de naam Spaceship mee terwijl het onderste deel, de raket zelf, Super Heavy zal heten. Wat op de render van Starship nog ontbreekt zijn de ramen, maar voor dit testmodel zijn deze uiteraard niet nodig.

Testvluchten lanceren binnen vier weken is een wel heel ambitieus plan van Musk en aangezien hij evenveel tijd voorziet voor “onvoorziene omstandigheden”, zal het waarschijnlijk eerder 8 weken worden. Een strakke deadline voor SpaceX is echter wel nodig, want Musk wil al tegen 2028 een kolonie op Mars oprichten.


Gerelateerde artikelen

Eerste testvluchten met SpaceX-marsraket begin 2019

Volgend jaar moeten de eerste testvluchten plaatsvinden van de raket waarmee Elon Musk de rode planeet wil koloniseren.