instagram app iphone

Wie over meerdere Instagram-accounts beschikt en een bepaalde foto op al deze accounts wil plaatsen, hoeft vanaf nu enkel een paar vinkjes aan te zetten.

Vooral bedrijven hebben baat bij een functionaliteit waarbij een foto tegelijkertijd op meerdere accounts kan worden geplaatst. Een woordvoerder van Instagram heeft aan TechCrunch bevestigd dat deze functionaliteit er nu werkelijk ook aan zit te komen, al is het voorlopig enkel beperkt tot iOS-gebruikers.

Instagram heeft in het verleden vaak aangegeven dat er opzettelijk geen ‘regram’-functionaliteit wordt toegevoegd zodat de feeds op het sociale netwerk steeds uniek blijven. Door een functionaliteit toe te voegen waarmee een bepaalde foto simultaan om meerdere accounts kan worden gepubliceerd, spreken ze zichzelf hier wat tegen. De mogelijkheid zit er echter wel degelijk aan te komen en wordt op dit moment uitgerold voor iOS-gebruikers. TechCrunch vroeg naar een mogelijke release voor Android, maar daar kon Instagram nog niets over kwijt.

De werkwijze bestaat simpelweg uit het aanvinken van de gewenste accounts bij het publiceren van een nieuwe foto. Op dat moment wordt de foto dus meteen op al die accounts gepubliceerd. Het is echter nog steeds niet mogelijk om foto’s die reeds gepubliceerd zijn te herpubliceren naar andere accounts.