Nieuws

Samsung koelkast stuurt melding als deur open blijft staan

Ook je keuken kan tegenwoordig genieten van slimme technologie. Samsung heeft hiervoor een nieuwe slimme koelkast geïntroduceerd.

Slimme technologie verschijnt in alle hoeken van ons leven, waaronder ook de keuken. Zo heeft Samsung een nieuwe koelkast ontwikkeld die een melding naar je smartphone stuurt wanneer de deur niet (goed) gesloten is.

Een intelligente thuisassistent

De nieuwste koelkast van Samsung zou pro-actiever moeten zijn dan bestaande modellen en problemen kunnen aangeven in de SmartThings app van het bedrijf. De slimme koelkast, die beter bekend staat als de Family Hub 4.0, is uitgerust met een vlottere interface die verder bouwt op de bijbehorende app. Zoals de naam al doet vermoeden, is deze slimme koelkast veel meer dan dat. Op het Family Board kunnen gebruikers namelijk hun activiteiten en interesses aanpassen.

Ook Bixby zou bijgewerkt zijn om je een betere gebruikservaring te kunnen bieden. De digitale assistent zou nu een meer natuurlijk taalgebruik hanteren en beter conversaties kunnen voeren. Vooral de functie die een melding naar je smartphone stuurt, als de deur nog openstaat, werd opgemerkt. En dan vooral door een zeker Twitter-account dat vaak gevatte opmerkingen maakt over moderne technologie. Ook deze nieuwe koelkast bleef niet gespaard van een wel heel gevatte opmerking.

De vraag waarom de koelkast dan niet gewoon zelf de deur sluit, als ze toch zo slim zou zijn, is hier zeker wel op zijn plaats. Een simpele motor aanbrengen die de deur vanzelf sluit, past misschien niet optimaal in het plaatje van een smart home waar je alles bedient via je smartphone, maar dat maakt het daarom niet minder handig. Maar toch goed geprobeerd, Samsung.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business