Apple iPod Touch 2019

De iPod Touch is lang niet meer zo populair als hij ooit was, maar toch lijkt het erop dat Apple met een nieuwe versie gaat komen.

Advertentie

Ik herinner mij nog goed de vroege dagen van de smartphone en gedurende de overgangsperiode was ik één van de mensen die liever een iPod Touch aanschafte en deze gebruikte in combinatie met een traditionele gsm in plaats van volop voor een dure smartphone te gaan. Geleidelijk aan verloor het toestel echter aan populariteit en momenteel is het al van 2015 geleden dat we nog een nieuwe editie zagen, terwijl andere gelijkaardige apparaten, zoals de iPod Shuffle en Nano, sinds 2017 simpelweg niet meer geproduceerd worden. Volgens de Japanse blog Macotakara, komt daar echter verandering in.

Volgens bronnen van de blog, niet genoemde toeleveranciers van Apple, zit er een nieuwe iPod Touch aan te komen. Voor Apple zou dit een nieuwe, goedkopere, manier in de harten van consumenten kunnen zijn. Wie een iPod Touch aanschaft zal misschien sneller een Apple Watch aanschaffen voor tijdens het sporten en bijvoorbeeld na enkele jaren een iPhone. Apple zou zich ook meer willen richten op diensten en kan een nieuwe Touch uitspelen als het vederlichte draagbare multimedia-apparaat bij uitstek (smartphones uitgezonderd natuurlijk).

Het rapport van Macotakara laat ook nog lezen dat het mogelijk is dat een volgende generatie iPhones gebruik zal gaan maken van USB-C, net zoals de huidige generatie iPad Pro’s. Of Apple deze wijzigingen rond zal krijgen voor de editie van 2019 is nog niet duidelijk, het ontwerp zou zich nog niet in een gevorderd stadium bevinden.